Šef delegacije Evropske unije u Srbiji o poseti Si Đinpinga: Srbija između EU i Kine

Ostavite komentar


  1. Izjava gospodina Žiofre naglašava važnost trgovinskih veza između Srbije i Evropske unije, kao i značajnu ulogu koju EU ima u spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije. To je podsetnik da, uprkos važnim odnosima sa drugim globalnim igračima poput Kine, EU ostaje ključni ekonomski partner

  2. Znači sada više nismo između EU i Rusije, sada smo između EU i Kine. Inače u svakom trenutku pre biram Kinu nego ove robotizovane evrobirokrate.

  3. Pa i EU ima dobre ekonomske odnose sa Kinom, zasto Srbija nesme? Ako oni ponude da ce da finansiraju autoput jeftinije nego Kina onda ce Srbija da uzme kredit od EU. Isto vazi i za ostalu robu. Neko iz EU je mogao da da ponudu za Bor, ali nisu! Gde su bili kad je Srbiji trebala pomoc zbog korone? Od morala i predikovanja nema punog stomaka.

  4. 65% necega kupujemo i prodajemo za novac, jer postoji interes kupaca i prodavaca. Bas kao i interes politicara EU za visedecenijski status kandidata u kome oni nesto pametuju jer u protivnom nikad niko ne bi ni cuo za njih.

  5. @ maestro,ali vaš odabir podrazumijeva nastavak bezviznog režima, EU fondova i europskih investicija? Vaša rodbina, prijatelji i poznanici će od sada migrirati u Kinu i Rusiju?

  6. Ako vas neće ona koju volite, volite onu kojavas hoće.
    Ako nas EU neće, ima ko hoće.
    Da nas hoće pokazali bi to delima, jer jedno delanje vredi 1000 govora.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.