Evropski zvaničnici Haradinaju: Pregovaramo samo sa Tačijem

Ostavite komentar


  1. Onda pomozite Siptarima da ukinu opoziciju i Tacija proglase za Kralja, bas kao kao sto je to sebi uradio Vucic. Zamislite kako bi izgledali federikini pregovori sa Srbijom u kojoj pola ministarskih i premijersko mesto ima opozicija?!

  2. Ovo ce biti samo jos jedan propali pokusaj EU da disciplinuje Ramusa Haradinaja, on ce se oglusiti i na ovu nesto tvrdju reakciju EU.

    1. Da, ali će doći vreme kada mu bude trebala ta ista EU. Tada će morati više da popusti nego što bi trebalo.

  3. Ma neozbiljna je politika Evropske Unije cim vise Evriopskih drzava ne obraca paznju na Mogerinijevu i Hana nego podrzavaju Siptarsku politiku ormiranja Kosovske vojske i svega sto cine Albanci. ovo sto govore je samo farsa i pozorisna predstava koja ce sve nas kostati na Balkanu a i sire. Kakva je svrha pregovora nakon svega ovoga. Samo izgubljene godine i za to su krivi i nasi politicari koji nisu smeli reci narodu sta je ustvari istina. Sigurno je da ovakav status nesme ostati s obzirom da su apetiti Siptara i Albanije ogromni i da ce kasnije traziti i deo Juga Srbije kako su krenuli a Amerikanci to i zele i samo se smeskaju a pricaju nama bajke. To niko normalan nebi podrzao i izdrzao. Hajde neka se Meksikanci u Kalinforniji odvoje i neka formiraju svoiju vojsku i neka stvore svoju drzavu posto su vecinsko stanovnistvo u Kalinforniji. Neka se Irska odvoji od Engleske neka ase Korzika odvoji od Francuske itd idt Nista nije normalno a samo Srbija ispasta i iznutra i spolja.

  4. Ne mozete Vi gospodjo Mogerini da nam kazes ko ce biti nas prestavnik u pregovore,Znamo da si razocarana samarom koj si dobio od Ramusha(,jer do sada si pregovarao se nesposobnim ljudima kao sto su Mustafa i Thaqi )koga ceo narod poderzava,jer on brani interese nase zemlje..Kako imate obraz da trazite od nas da ukinemo taksu kad niste ispunili obaveze prema Kosovu za liberalizaciju viza.Kosove je ispunilo daleko vise uslova nego susedne zemlje,prema tome nemate kredibilitet da trazite nesto od nas.U ostalom ne mozete nam nista sem te vize da nam ne date.

    1. Srbija na Kosovu želi da sačuva mir, sigurnost svog naroda i kulturnu baštinu staru više od šest vekova. Interes Albanaca je samo srpsko priznanje njihove nove “ države“.i ništa drugo!
      Tu pravde, logike i poštovanja dogovora nema. Interes Zapada i Amerike poklapa se sa Albanskim, a to je jače od svih činjenica, prava i logike.
      Ima li neko da mu ovo nije dovoljno jasno..?!

  5. Problem koji Srbija ima oko Kosova nisu ni Šiptari ni Vučić, već ostatak sveta čiji je veći deo učestvovao u stvaranju i naravno takvu „državu“ priznao.
    Gde smo, tu smo…
    A što se Vučića tiče, mislim da je odgovoran i pragmatičan političar koji uspešno predstavlja zemlju u ovoj, gotovo bezizlaznoj situaciji za Srbiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.