Fabrici: Sloboda medija ključna u pristupanju Srbije EU

Ostavite komentar


  1. Srbija je zemlja u kojoj UOPSTE
    ne postoje NIKAKVE medijske
    slobode.Zar EU to do sada nije
    shvatila i zasto Srbiji gledaju kroz
    prste ??????

    1. Tačno, a evo i primera.RTS u Paraćinu nije isti kao u Ćupriji, a udaljeni su samo 20-ak km. evo i u Šabcu RTS nije isti kao u Rumi i ako je daljina približno ista.Čak RTS nije isti ni na Starom Gradu i u krugu dvojke,kao u ostatku Beograda, ali izgleda da nije baš signal dobar,jer se Bastać još dvoumi,da li da izadje na izbore ili ne…

  2. Gospodine Fabricio,Vucicev rezim u Srbiji bezi od EU i slobodnih medija kao djavo od krsta,a vi ponavljate,pa ponavljate,“sloboda medija kljucna u pristupanju Srbije EU.Politicka elita u Srbiji NE ZELI EU,zato sto evropske vrednosti odudaraju od prirode ove vlasti.Sustina ove vlasti je nasilje,sirenje mrznje i ratovi kao jedina mogucnost opstanka na vlasti.Zasto se naoruzavaju ruskim naoruzanjem sa otpada,kada nema „pas zasta da ih ujede“?Pa za obracun sa narodom,kao Bashar Al Assad,Gadafi i njima slicni.Za neki buduci „Majdan“.

  3. Zar nije ključna predaja Kosmeta Albancima? Ili j eto već obavljeno pa sad idu drugi ključni uslovi za tzv. pristupanje.

  4. Ovaj Fabrici kao da je pao sa kruške. Sloboda medija je važna pre svega za fer i slobodne izbore a toga očito nema. Mogao bi gospodin Fabrici da se o tome konkretno izjasni a ne da to zaobilazi kao kiša oko Kragujevca.

  5. Gospodine Fabrici, koliko Vas Vucic placa da svesrdno branite ovaj nenarodni rezim? Unapred zahvalan za Vas odgovor, Miladin.

  6. „… izjavio je Fabrici i dodao da je EU ranije dala Srbiji nepovratna sredstva od 1,2 miliona evra kao podršku medijskoj sceni….“
    I gde su zavrsile te pare? U ‘Informeru’ i slicnim medijima sigurno nisu. A kad se takvi mediji odbiju zna se sta ostane…

  7. Suština ove vesti je da će Fabrici plaćati domaćim novinarima putovanja po EU, ako lepo pišu o EU. To dovoljno govori o njegovom viđenju slobode medija.

  8. Projekat “finansira EU“, a sprovodi ga “Gete institut“ u saradnji sa “Nezavisnim“ udruženjem novinara Srbije i “Centrom za kulturnu dekontaminaciju“. I svako je sebi napravio glavu kakvu je hteo…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.