Ceo tekst Fajnenšel tajmsa o Vučiću: Sa kim ili protiv koga igra – Amerike, Rusije, Kine ili Evrope

Ostavite komentar


  1. Ovo je najbolja pohvala Vučiću što u ovim komplikovanim vremenima nije ušao u bilo koji čopor ni Nato ni Ruski ni Briks već uspeca sa svima da drži balans.

  2. Kada ne vređa političke protivnike, vređa magarce, u svakom slučaju, vređanje, bez toga ne može, kao bez kiseonika.

  3. E pa Grenel me bas razocarao! I on bi da nas odvlaci od Rusije i Kine? Sta im je svima? Nema od toga nista. Neka vec jednom shvate!!!

  4. Pogrešne su samo dve teze na početku teksta FT . Prva je da je generalštab hram srpskog nacionalizma , jer je on bio stilizovani kanjon reke Sutjeske , koja je bila simbol Titove komunistučke pobede u ratu i revoluciji , a taj komunizam je bio antisrpski ( ,, Što slabija Srbija , to jača Jugoslavija “ je bilo njegovo geslo ) , a druga pogrešna teza je da su Srbi vodili osvajačke ratove . Prosta empirija to negira , jer ,dva miliona Srba u BiH i u Hrvatskoj se borilo za svoja prava na samoopredeljenje , koje im je zapad uskratio , a istovremeno to je bombama na Srbiju obezbedio za milion i po Albanaca na Kosovu , koje je bilo pokrajina u Srbiji .

  5. On radi i sa EU i sa SAD i sa Kinom i sa Rusijom i protiv svih njih ako to donosi pare njemu , njegovima i njihovoj deci .

  6. Jedina je istina da niko ne može da razgovara sa bilo kim drugim osim sa Vučićem jer je on na vlasti. To što se na vlasti održava demagogijom, manipulacijom i medijskom okupacijom je pitanje za Srbiju, a ne za bilo koga van nje.

  7. Opet antisrpska histerija trese zapad i njihove poslusnike sa prostora 3x Yu

  8. Koliko je država Srbija platila Oskarovoj PR agenciji iz Izraela i FT-u za ovaj „objektivan“ tekst?!

  9. Komentar, njegovo okretanje leđa Kosovu i organizovanje proslave sve srpskog sabora, znači uvaljivanje Srbije u druge sukobe, i bežanje iz svojih domova. To su jedini rezultati srpske politike.

  10. Nažalost meni ovaj tekst govori da zapad podržava Vučića. Jeste tekst o spoljnoj politici ali da ne pomenete da je on skoro pa diktator mnogo govori o tekstu.

  11. Sve jasno. To sto je Tito mogao, mogao je zahvaljujuci Englezima koji su stajali iza njega, ako tu podršku ima, imace I odredjen manevarski prostor, ali plasim se da će cena ovog neiskrenog razumevanja biti previsoka. Jugoslavija je bila jedno, Srbija je nesto sasvim drugo. Hteli, ne hteli mi delimo sudbinu Rusije, sve ostalo je koran u provaliju.

  12. Vucic ce da unazadi i vrati Srbiju u dvadeseti vek. To odgovara i istoku i zapadu i njegovim novopecenim bogatasima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.