Fajon: Nismo izabrali stranu

Ostavite komentar


  1. Mrzim kad mi se ovi belosvetski mesaju i rovare po Srbiji. Ili sami,ili niko. Nikad nam dobro nisu doneli

  2. Velika je greska da se na pozicije u EU administraciji koje se bave Srbijom i regionom postavljaju politicari iz Slovenije i Hrvatske ali i iz drzava koje imaju dugu istoriju mesanja i zlocina na ovim prostorima kao sto su Austrija i Nemacka. Suvise je tu licnih i nacionalnih frustracija u odnosu na Srbe i Srbiju ali i interesa da bi se imao objektivan pristup kako prema Srbiji tako i prema drugima. Najdrasticniji primer za to je Kacin koji je svojim delovanjem povecao minimum za 10% broj onih u Srbiji koji su protiv EU ili primeri Fon Kramon ili ranije Lunacekove koja je izvrsila veliki pritisak i upotrebila svoj polozaj u EU administraciji da bi se ratni zlocinac Haradinaj pustio na slobodu. Zbog svega pokazanog, tesko da ikoga visemogu da impresioniraju ove suplje price o demokratiji i vladavini prava koje se mogu cuti od Fajonove.

    1. @w.***Bilo ko iz EU administracije ima puno pravo da se bavi pitanjima u regionu. Gde su frustracije kada AV ide na noge Merkelovoj ili Trampu?Haradinaj je ratni zločinac a nijedan sud ga nije osumnjičio,sudio i osudio za delo ratnog zločina?Tvoje priče su šuplje!

      1. Ni malo vam nije sumnjivo da su mnogi svedoci u slučaju Haradinaj poginuli u nesrećama ili ubijeni u nerazjašnjenim slučajevima, dok su oni ostali promenili iskaz. I kako to mislite da bilo ko iz EU može da se bavi pitanjima u regionu? Može isključivo ako im to dopuste te države regiona. Sve ostalo je mešanje u unutrašnje stvari.

  3. Slusa, slusa itekako a koliko je slusaju dobicemo samar od EU u novembru jer su poglavlja prakticno zamrznuta vec vise godina a resorna minisraka Joksimovic kao i ministarka pravde Kuburovic po starom receptu niti imaju prijem kod Vucica vez duze vreme niti znaju sta treba da rade jer im se nareduje suprozno cilju usaglasavanja pravosuda onome u EU! Diktatura!

    1. Jedino ove godine nije otvoreno ni jedno poglavlje. Možemo to smatrati nesupehom, iako sam siguran da je tome doprinela i situacija sa koronom. Naravno, cilj je zatvoriti ih, a ne otvoriti i slažem se da sve to ide isuviše sporo. Ipak, za 12 godina „demokratske“ vlade mi nismo ni krenuli sa pregovorima, a „diktator“ Vučić je ipak napravio neki pomak. Mislim da to dovoljno govori o diktaturi, ali i mnogo više o demokratiji u periodu do 2000. do 2012.

  4. Tanja Fajon se iskreno bori za naprednu Srbiju u Evropi. Treba da zapamtimo i da joj se oduzimo kad dodju bolji dani i kada budemo skidali diktatora sa vlasti.

  5. Da su radili nesto i nekako sada ne bi bili slabi. Ne mora opozicija da bude jaka samo zato sto je opozicija. A i ne bi bili u ovakvoj situaciji da su razmisljali da i oni jednog dana mogu da postanu opozicija, pa da na vreme izgrade mehanizme za delovanje iz tog ugla. Ali to bi onda znacilo dati taj isti mehanizam u ruke tadašnjoj opoziciji. Sizifovski posao zar ne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.