Fatmir Šeholi nakon sastanka u američkoj ambasadi: Rečeno je da ZSO treba da dobije Statut i da je dijalog sa Srbijom od velikog značaja 1foto snapshot youtube

Fatmir Šeholi, direktor nevladine organizacije „Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa“, kaže da je današnji sastanak u američkoj ambasadi u Prištini rečeno da je dijalog sa Srbijom od velikog značaja i da Zajednica srpskih opština treba da dobije svoj Statut kako bi „koračali ka finalizaciji tog stava“.

Sastanku je prisustvovao predstavnik ovog Instituta.

– Sastanak je bio veoma značajan i u cilju obaveštavanja političkih predstavnika, civilnog društva i medija, navodi Šeholi.

Takođe, navodi da organizacija čiji je direktor smatra da je bitno da nakon održavanja izbora u aprilu mesecu u četiri opštine na severu Kosova i nakon posavljanja gradonačelnika i odbornika treba da se uđe u fazu formiranja ZSO.

Sastanku u američkoj ambasadi prisustvovali su predstavni srpske i albanske zajednice iz redova vlasti i opozicije, kao i nevladinog sektora. Nakon dvosatnog razgovora javnosti se nisu obraćali, ali je inicijator sastanka, ambasador SAD Hovenijer, naveo da će nastaviti da se zalažu za ispunjavanje svih obaveza iz dijaloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari