Figaro: Vučić koristi korona virus da bi ojačao svoj uticaj

Ostavite komentar


  1. U Evropskoj uniji se trenutno dešava nešto što bi sve njene građane kojima je stalo do demokratije trebalo duboko da zabrine. Već neko vreme veliki broj vrlo uglednih medija realno izveštava o situaciji u Srbiji, Špigl, Dojče vele, evo sad Figaro i da ne nabrajam dalje, međutim to ne dovodi do promene odnosa političkog establišmenta EU prema režimu u Srbiji. Čini se da bi građani EU trebalo da se zamisle nad stanjem sopstvene demokratije i da se zapitaju da li javno mnjenje kod njih uopšte više ima uticaja na političke elite, ili neprimetno i sami postepeno ulaze u srpski scenario.

    1. Sta da vidimo, ako je desnicarski list? Zar nije Vuciceva partija desnicarska? Inace, isti je trend svuda u Evropi. Javno mnjenje vise nema uticaj na vladajuce elite, koje se sve drze zajedno, nevezano za ideologiju.

    2. Kakve to veze ima da li je desničarski, levičarski, kakav god? Ako je napisana istina u čemu je problem?

      1. Ako desničarski list Figaro kritikuje vladu u Srbiji da je desničarska onda je to neki parametar koliko smo desno desno zar ne?

      2. Postovani Dule, imate pravo, treba biti realan. Ljudi su se podelili ili ih dele, na levicare i desnicare, a ne na humane i nehumane i tu lezi problem.

    1. A vi G-dine Rajko Mitroviću vašim komentarom ogoliste sebe do gole guzice.Sram vas bilo.
      Figaro se nije ni malo sramio kad je huškao NATO UBICE kao besne kerove na nas Srbe.
      E sad Vi moj vrli G-dine Rajko Mitroviću pamet u glavu pa mi recite ko je ovde ogoljen i kome narod ovde vidi ogoljenu guzu.
      Dužno poštovanje,moja neogoljena malenkost,
      Miodrag Sreten Spaic Scottsdale Arizona USA

  2. Mozes misliti, nema dovoljnu podrsku naroda (preko 60%) pa koristi Koronu. Smejurija.

    1. Cega se pametan stidi budala se ponosi. O kakvoj podrsci pricas bote? Ucenjujete i pretite ljudima, pa to bre kad pukne a puci ce sigurno berite kozu na siljak mislim da ce i onaj najmanji tupavi masni sraf vase maloumne masinerije da plati ceh.

    2. To BozaB jabuko nasa budzetski korisnice. Kazi tako i nastavi Hitler je imao 87 procenata a Musolini 84 pa ga obesise a Staljin samo 93 posto .To treba da ti pokaze da si zato tu u zemlji Lider na Balkanu i davis babu za njenu socijalnu pomoc.

    3. Da, ima podrsku 10% mrtvog naroda, 20% ucenjenog ili onih sto se prodaju za jednu crvenu, 10% sto na izbornom mestu popunjavaju listice pa imamo slucajeve da ima vise listica nego biraca na pojedinim izbornim jedinicama. On realno nema vise od 25%, ali raznim malverzacijama moze da ima koliko god hoce

    4. Znači Admine ,nemoj više ove lažove s ovim izmišljenim procentima ,mooolim te….

    5. Da, da i ja sam se mnogo nasmejo na tih „preko 60%“.
      Ali pošto izgledaš dobro obavešten, reci mi kad i kako si izmerio tih „preko 60%“? Botometrom ili blesimetrom?

    6. Bozo,sigurno si mislio na 60% izaslih na izbore!Znaci nekih 20 i neki procenat.Ako znas da racunas!Predpostavljam da si zavrsio osnovnu skolu!Ako sam pogresio,izvini.I ti i svi sns botovi.Jbg.,ipak je osnovna skola veliko dostignuce!

  3. Sad će poštovaoci lika i dela „shvatiti“ da je Đilas vlasnik ovih novina.

    1. A Šolak je prekjuče pokupovao i sve ostale francuske novine, kao „Le Monde“, „L’Express“, „Le Point“, „Paris Match“ i još gomilu manjih regionalnih i otuda mržnju prema Vučiću u francuskim novinama.

  4. Komentari Figaroa spadaju u rubriku „zute stampe“. Toliko o njihovom respektovanju od strane gradjana Srbije. Pozdrav!

  5. Koristi on sve, unapredio najkorpiranijeg coveka u vojnom zdravstvu, a koji ne zna da sastavi prostu recenicu!

  6. Čudo se taj Figaro nije setio demokratije kad su njihove vlasti bacale bombe po nama da napiše nešto u našu odbranu…
    Krajnje licemerno, lično, odvratno…
    Puna podrška vlastima !!!!
    Pogotovo kad ovakvi pišu loše o našim vlastima. Vučić je legalno izabrani predsednik jedne za njih strane države i neka brinu oni svoje brige, imaju ih na pretek…
    A imamo proveru 21.6.og pa ovi što pretenduju neka ga pobede…
    Mislim da će osvojiti vlast nikada lakše jer je Vučić slab, narod ga ne voli, upropastio je ekonomiju, ništa ne valja, čak i češlja kosu na desno umesto na levo…
    Lep sanak pusti, nema šta…

  7. Živim u CG. redovno čitam Vaš list, posebno tekstove o ovom Vašem šizofreničaru Vučiću. Bojim se da nam iz frižidera ne bude iskakao. Žao mi je dobrog Srpskog naroda sa ovakvim predsjednikom. Nek Vam je bog u pomoć!

    1. Neka vaš predsednik Milo Đukanović vodi politiku kakvu vodi naš predsednik Vučić, vi ćete biti srećan narod. I sa koji pravom kritikuješ našeg predsednika? Pokazaće se na izborima ko je ko…

  8. i vreme je bilo da se evropa probudi i počne da piše o ovom diktatoru.

    1. Religija se završava i filozofija počinje, kao što se alhemija završava i počinje hemija i astrologija završava i astronomija počinje.

  9. A šta na ovo kaže brat Emanuel Makron?
    Ili će Vučić opet morati da mu podvikne, kao onomad „je li bre, Emanuel, ti meni ovde pričaš o nekoj demokratiji, ali znaš li ti da danas Francuska ne bi nijedno poglavlje otvorila“?!
    A siroti Emanuel je otrčao u svoju sobu, pa udario u plač…

  10. Vec sam ovo komentarisao negde. Sve netacno ili poluistina. A sto se Vucic ne bi predstavljao kao spasitelj ako to zaista jeste. Hajde da vidimo broj mrtvih u Francuskoj u starackim domovima, bilo koje procente za vreme korone. Mi u Srbiji kazemo „Pokrijte se usima i cutite“. A to sto je rekao. To sto je rekao za groblja je takodje istina. A gde ono ne mogu da sahrane zrtve nego ih spaljuju pa onda ni to vise ne mogu nego iskopaju bagerima pa zatrpavaju kovcege. Fridom House – Soros. Nagovestaj nasilja ne postoji. Obradovic sa visestruko kaznjavanim osobama izvrsio je ispred skupstine nasilje nad poslanikom. I ja se zahvaljujem kao i Italijani, Kinezima i svim ostalima koji su pomogli da imamo jedan od najhumanijih rezultata tokom Covid 19 virusa. I na kraju Umrlih u starackim domovima: Svet 42% do 57% Srbija manje od 10%. Mogao bih da srusim istinitost bas svega navedenog ali bi bilo predugacko.Hvala.

    1. Izvinjavam se na gresci. U Srbiji ima 22600 korisnika domov za stare od cega se 546 razbolelo. Tacno i da su svi umrli (a nisu) to je 2,5 %.

  11. Glupost nema granica pa tako i ovaj besmisleni tekst. Predsednik Vučić nije ni jednog momenta koristio ovu situaciju da dospe u žižu popularnosti i da promoviše svoj politički plan i program. On je zapravo samo dokazao svojim neizmernim radom zašto i jeste u žiži popularnosti i zašto bi bila najbolja opcija opet birati njega za predsednika.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.