Filip David: Predsednik nema hrabrosti za državničke poteze

"Vučić tek treba da dokaže razliku u odnosu na ono što je bio 90-ih"
Poznati pisac za Danas o Vučićevom odgovoru Sonji Biserko da je spreman da napravi istorijski zaokret ka EU

Ostavite komentar


  1. Srbija se sve vise strateski vezuje za Rusiju i Kinu a desetak hiljada evrofanatika non stop ponavlja pitanje da li je Srbija za EU. Naravno da nije, sto ponasanjem i dokazuje. Samo joj je neprijatno da otkaci EU i sve se nada da ce EU i sama to ukapirati. Ulaskom u EU Vucic bi sam sebi priredio politicki kraj a to mu naravno ne pada napamet. Niti je vecina naroda za EU niti imaju nameru da jodluju ili budu toreadori sa sajkacama. Eventualno nesto ekonomske saradnje sa EU je podnosljivo ali nikako prihvatanje kulturnih obicaja i pravila od inferiorne EU. Na kraju EU i jeste samo ekonomska zajednica.

  2. "…da li je spreman da napravi istorijski zaokret ka Evropskoj uniji, u kontekstu okretanja od Rusije.." Ovo pitanje Sonje Biserko uopšte nije bilo u kontekstu "okretanja od Rusije" kako Danas piše. Pa jeste li gledali intervju gospodo? Ili je babi milo što joj se i snilo? Pre su to pitanje i odgovor bili u vezi rešenja problema sa KiM, ali koga u Danasu to interesuje.

  3. Dali je iko ikad upitao EU ili od nje zahtevao, da se odrekne Kine, Rusije, Grcke, Spanije? Neznam sa kog izvora piju vodu razni, pisci, reditelji, politicki, analiticari, advokati, pa cak i neke humanitarne organizacije ne vade temu iz usta, KUDA CE SRBIJA? Kud svi Turci tud i mali Mujo. Ako se svi odreknu Rusije i Ruskog gsa i uticaja na ostatak sveta i Srbija ce, ako se svi odreknu Amerike valjda ce i Sbija, sad bi ono sad sa svakim, a Srbija mor s koim oni odluce. Naravno da je i za malu decu smesno, pa jos i neprihvatljivo.

  4. Veoma cenim Filipa Davida kao književnika i intelektualca, a imam i duboko poštovanje za njegovo politički angažman poslednje tri decenije. Pa ipak, ne samo da je preterano već je i sasvim kontraproduktivno, posle Briselskog sporazuma iz 2013. godine, postavljati pitanje koliko se Aleksandar Vučić danas razlikuje od onog iz devedesetih. Nikada u istoriji nismo imali takav politički napredak, koji je od tako odlučujućeg značaja za Srbiju.

  5. Međunarodna zajednica može svakodnevno da nas podseća na naš trećerazredni međunarodni status, ali g. Filip David ne može… iz razloga koje nije pristojno navoditi.
    Kao i svaki autošovinizam… i ovaj njegov je posledica provincijalnog kompleksa koji, imitirajući opravdanu ili neopravdanu kritiku koji nam upućuju neke međunarodni autoriteti, šmira da je na njihovom nivou.

  6. Вучић се винуо у орбиту власти деведесетих на крилима популизма и галаме,што ми чарапани зовемо-букачка политика.Сада кад се попео на трон,он је све своје амбиције достигао.Остала му је последња да се што дуже одржи у седлу.То може само ако иде уз длаку НАТО-у.То јест безболно преда КиМ-ју Шиптарима.Проблем је да то неће толерисати ни један грађанин и рођак у Србији.Вучић је упао у сопствену клопку.Јер срљајући ка ЕУ он уствари убрзава процес независности Приштине.Што је најгоре он поспешава исељавање из јужне српске покрајине.Јер сваки нормалан човек ће радије бити избеглица у Нишу-будућој Европи него директор код Тачија у Вилајету!Отуда он покушава да заџапи медије у Србији.Да би био прави државник није довољно се самохвалисати и чувати фотељу до изнемоглости.Вучић никада није седео на две столице.Са њим се шегаче Руси и Американци.Стом разликом што ови први имају мотку и шангарепу.Док Руси имају само шангарепу.Господин Инаугурант је опседнут и има кризу индентитета.Ја му неби дао да чува ни две нацртане овце у Пашалуку на води!!!

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.