Filip David: Šizofrena politika u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ja posmatram svoju Srbiju sa 6.000km razdaljine i samo mogu reći: očaj, sramota i beznađe.

    1. Svi Srbi (pa i vi iz dijaspore) moraju da shvate da je Vučić prihvatio Đinđićevu politiku koju realizuje na „malo“ autoritaran način,
      i da je ta (Vučićevski-Đinđićeva) politika najbolja za sada ,
      dok se ne pojavi BOLjA (socijal-demokratija koja vlada u skandinavskim kraljevinama) !!
      Zato je važno da se formira koalicija svih proevropskih stranaka koje su za obnovu Kraljevine Srbije!!

  2. Naši politički analitičari, ukoliko se nisu prodali aktuelnoj vlasti, nisu ni do kolena ( u svojim “ analizama“) g. Filipu Davidu! Nažalost, naš običan građanin ne čita ni Danas niti zna ko je Filip David. Naravoučenije : bez pismenog i prosvećenog naroda nema nam spasa!

    1. Obicna sam gradjanka, citam Danas, znam ko je Filip David i uopste nisam impresionirana njegovim analitickim aparatom. Jeste vlast sizofrena i nikada gora, ali to nije razlog da slusam sizofrene napade na Rusiju coveka koji je predlagao Srbima, na stranicama ovog lista, da priznaju Kosovo a da pre toga nije otisao u Jerusalim i Jevrejim predlozio da priznaju Palestinu..

  3. kompletna shizofrenija.Vucic bi uzimao od EU koliko god moze ali uslovi postaju preteski pa onda najprakticnije da ovako potraje, na putu smo , nije smisao samo cilj nego i „lepi predeli usput“(Nitsche).drugo, oni koji ga glasaju i drze na vlasti ili ne smeju ili nece u EU-ili zbog 90-tih ili da da ne izgube lepu drzavnu sluzbu i koji u organizovanom ekonomskom i pravnom ne bi imali da ocekuju nista osim nevolja i briga. EU podrzava Vucica kojeg (p)odravaju antievropljani!

  4. Šta je bolje: neiskreno zalaganje za EU i rad na ispunjavanju njenih standarda ili iskreno zalaganje, nerad i poetska neodgovornost?

  5. Bojim se da u Srbiji malo ljudi misli kao gospodin Filip David,a da je u pravu ,jeste sto posto.Osim u poredjenju Vucica i Milosevica,jer mu se cini da je ovaj drugi za njega mala maca.Vucica se bojati,opasan diktator,bez skrupula,okruzen poltronima,koje sam prezire.Nece Srbiji biti lako da ga makne sa vlasti,trajace on ,nazalost,jos dugo .

  6. Коментар:
    (Povod teksta u „Nedeljniku“, autora:“Filip David:-U Srbiji su pobedile Miloševičeve snage, 7.03.2018.g.)“

    Piše:Miroslav B Mladenović Mirac

    U Srbiji se tek sada izvršilo „profilisanje“ gubitnika izbora!

    Dugo nisam pisao komentare za „Nedeljnik“, ali nisam mogao a da na „izazov“ književnika dam odgovor.

    Tekst je dnevno politčki za jednokratnu upotrebu. Autor nije uzvršio konstruktivno-analitičku analizu pravog rasula demokratskih snaga u Srbiji.

    Dobro je znano ko je Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Ivica Dačić-ali kao intelektualac nije se uključio u kritičke komentare, kada sam počeo da pišem od 2005.g(odmah sam dobio i „cenzuru“ u listu „Prosvetni pregled“-glasao 2014.g za Presednika Borisa tadića kao demokratski socijalista(ali nemam veze sa SPS-nisam član nijene partije ni udruženja)-glavni krivac za urušavanje demokratskog sistema je Boris Tadić, gde je 2012.g. „na tacni“ takoreći predao vlastodrštvo autoritarnoj desnici sa mračnom ideološko političkoj prošlosti. Promena odnosa u svetu i „prilagođavanja“ tkz demokratizaciji Srbije i zlaska u EU-u; odjednom su svi to dobro „profirirali“-pa tako više neznamo ni ko je levica ni ko je desnica; samo je važno da se bude EVROPEJAC!

    Boris Тadić je uzrok-a Aleksandar Vučić posledica naše propasti države i društva.
    Ako se želi da se bori na pravi način potrebne su tribine i demokratske rasprave o samom sistemu, a ne o ljudima vlasti koja je zasnovana na partokratiji i AUTOKRATI Aleksandra Vučića-koga je „izbacilo vreme“ promena u svetu i Evropi nadolaženja retrogradnie desnice.

    Bitka je izgubljena, ali na duže staze se treba tražiti pravi uzroci rasula naše države i društva. Mi neznamo kuda idemo-kao guske u maglu!
    AUTOR:-Miroslav B Mladenovič Mirac Vlasotince, Srbija
    7.mart 2017.g. Vlasotince, Srbija

  7. Nije ni malo šizofrena politika već normalna politika, a građani želi napredak i razvoj u našoj državi.

  8. Gospodin David je product istog sistema koji je stvorio Milosevica. Mislim da se taj sistem zove komunizam, ako se ne varam, antiliberalnog do poslednje koske.

  9. Ma hteo bi Vucic u EU,kako da ne bi(tamo su pare,)ali bi hteo PREKO MOSKVE i pod njegovim uslovima.

  10. NAPOMENA: Potkrale se tehničke greške u komentaru oko godina:“Presednika Tadića sam glasao za Presednika na izborima 2004.g. umesto napisanih“2014″(Podvukao:M.M)

  11. Za gospodina Davida su svi Evropljani sa izrazenim nacionalnim interesima i njegovi neprijatelji u istovreme. Ne cudi me da on pise o svojim neprijateljima kao pise. Covek je ugradio sebe u Sjedinjene evropske drzave kojima bi Izrael gospodario isto kao u Americi a docekao je da svi njegovi snovi budu sruseni upravo u Americi i Evropi….pa za nas leeeepo a za njega bas me briga.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.