Filip David: Verovatno Rusija podstiče rehabilitaciju Miloševića

Nedavno smo od ruskog ambasadora čuli kako su u novoj srpskoj vladi Rusi dobili i "svoje ljude" - objašnjava sagovornik Danasa
Sagovornik Danasa povodom ideje da se podigne spomenik Slobodanu Milošević koju podržava i predsednik Nikolić

Ostavite komentar


  1. U tome i jeste problem. Milosevic nije pao, zato sto je vodio ratove u kojima su cinjeni strasni zlocini, nije pao zato sto je prisvojio staru deviznu stednju, nije pao zbog najvece inflacije u istoriji, pao je jer je njegov sin radio sto mu je volja i sto mu je temperatura vode u bazenu bila 37 stepeni. Cudan smo mi narod. Nikada nisam cuo, u pricama obicnog naroda, da je jedan od odgovornih za ratne zlocine. Kod nas se ratna desavanja uvek smatraju kao neka neminovnost, kao da drugacije nije moglo biti, a moglo je. Da li cemo i trenutnu politicku situaciju resavati nasilno, jer nismo u stanju da nateramo vlast da organizuje jedne, koliko-toliko postene izbore?

  2. Ne verujem da je pretpostavka g. Davida tačna, ali je od tog pitanja mnogo važnije da je Milošević, da je preživeo i bio oslobođen optužbi za genocid u Hagu, zaslužio da mu se ovde sudi za genocid nad sopstvenim narodom.

  3. rusija, preko svojih vampira iz de3vedesetih, ponovo hoće da na balkanu podstakne politiku mržnje i rata i da nas tako vodi u svetlu budućnost.

  4. Ni Djindjic nije shvatio da kad imamo bracu Ruse, nikakvi neprijatelji nam nisu potrebni…

  5. Ako iz komentara isključim nesreću koju je Milošević doneo drugim narodima, dovoljno za teške osude su činjenice da nas je opljačkao (Dafina, Jezda, stara štednja), da je podsticao kriminal (Badža, Arkan …) i da je samo tokom 1992. godine izvršio 2 državna udara (nezakonito, prisilno penzionisanje generala JNA i oružani napad na zdradu SSUP). I sama VIII sednica 1987. godine bila je državni udar. MEĐUTIM, ako se pošteno sagledaju stvari, bez obzira ko je kada i koliko bio na vlasti, neuporedivo štetniji efekti su bili od delovanja Vuka Danicinog Draškovića (povampirenje četništva, pljačka, izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje) i sumanutog Voje Šešelja koji je još krajem 80-tih rekao sve što će uraditi a zbog čega će da guli najmanje 25 godina u ćorki. Ekstremisti iz DS tipa Čavošli, Đogo, Marko Janković, Koštunica … su takođe bili mnogo štetniji za Srbiju od Miloševića. Milošević je bio samo jedan priglupi, bolesno ambiciozan čovek koga su desno vukli svi drugi politički faktori u Srbiji. Nas su u stvari srušili vojvode Šešelj i Drašković i zboraši Čavoški, Đogo i društvo + SANU i SPC.

  6. "Danas" je pronatovski i rusofobski propagandni punkt. To svi znaju, pa to sto "Danas" pise moze da se obesi macku o rep.

  7. Још да Миа Давид нађе посо, ал добро плаћен, државни па да деда Фића накриви Фидел капицу…

  8. Svidja mi se plavetnilo tvojih usana. Vidi se da si aristokrata, koji mrzi sve rusko i srpsko,a voli americko.

  9. Očigledno je da je Fica prešao u političke analitičare, i da mu to mnogo bolje ide od pisanja knjiga. Ma da i to je mnogo slabo. Kao iz holivudskog filma, zla Rusija, dobri Amerikanci i demokratija, a Srbi glupi pa još i zaostali… a tek kako prave genocide, na kvadratnom kilometru bar po tri.. a, silovanja to već ko dobar dan.

  10. Cuj povampirenje cetnistva, cetnici su bili jedina prodemokratska opcija u okupiranoj Jug.

  11. @Obrad Lipovac; U Vašoj inventarizaciji nesreća koje je Milošević naneo srpskom narodu, propustili ste dve bitne stavke: umesto političke i diplomatske podrške autonomiji Srba u Hrvatskoj, zaludjivao ih je svojim “kadrovskim rešenjima”i jeftinim marifetlucima (napr., čestim posetama Kninu jagnjećih i pršutarskih brigada beogradskih direktora i rukovodioca, svakodnevnom dostavom tri-četiri svežnja beogradske štampe ponoćnim taksijem u Knin, da bi tamo osvanula satima pre zagrebačke štampe i sl.), dokle god je to bilo u interesu “Oca nacije”, a posle je Srbe iz Hrvatske prepustio progonu i sramno tretirao u Srbiji, i drugo, svojom neodgovornom i jeftinom populističkom politikom unazadio je privredni potencijal Srbije i posledično kvalitet života svih nas za pola veka. Na kraju, Milošević uopšte nije bio priglup, naprotiv, bio je inteligentan i talentovan za komitetsko-kuloarska nadmetanja, a da li je on bio beskrupulozno i bolesno ambiciozan ili prosto podložan istim takvim ambicijama njegove supruge, neka presudjuju istoričari.

  12. Kakav promašaj od procene, verovatno iz rusofobije. Briga Rusiju za mrtvog Miloševića. Spin Dačića i ništa više, pokušava da se vrati nekako u javnost.

  13. Господин Филип Давид очигледно мрзи русе. Зашто ?
    Милошевић је сами изговор.

  14. Konacno i Filip David nesto pametno da kaze.
    Secam se njegovih neumerenih izjava kod Kesica u vezi rehabilitacije naseg generala Mihajlovica.

  15. Svi koji podsticu rehabilitaciju su saucesnici i lepo je sto se sami javljaju. Ne znam ko ce da podigne optuznice, ali meterijala ima? Pitajte ih kako spavaju i ko ih sve posecuje u snu.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.