Filip Karađorđević: Jasenovac – rana roda moga koja ne može da zaraste

  1. Sadasnji ministar informisanja Dejan Ristic je bio direktor muzeja genocida i svojim neradom i sakrivanjem cinjenica se preporucio za mesto ministra. Treba naglasiti da je SNS u skupstini Srbije odbio da glasa o rezoluciji genocida u Jasenovcu sto su hrabra braca Crnogorci nedavno uradili.

  2. Kakva patetika! Covek je GRADJANIN Srbije, kao i svi mi ostali, posto je Srbija REPUBLIKA. Zato nema ni namesnike, ni prestolonaslednike, ni princeze. Rana koja ne moze da zaraste je simbol vecitog rata. I poziv na mrznju koju uporno seju nacionalisti sa obe strane granice. Niko nece i ne moze zaboraviti zlocin u Jasenovcu, ali je mucno kada se te zrtve „novomucenici“ (sta to znaci?), vec godinama zloupotrebljavaju u politicke svrhe. To radi, uz pomoc Crkve i vrlog Muzeja i ovaj covek, ciji je predak sa celom svitom pobegao iz zemlje, i obozavani „narod“ ostavio na cedilu. Zar nije odgovornost za sramni poraz bas na kraljevskoj porodici?

  3. Neka se taj „aristokrata“ malo pozabavi o doprinosu „roda njegovoga“ za nastajanje Jasenovca i razloga za duboku omrazenost roda njegovoga i to ne samo u Hrvatskoj

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.