“FK Bor poslednje utočište onih koji su imali problema sa zakonom”: Poručuje poslanica iz Bora, Irena Živković 1Foto: Irena Živković

“Fudbalski klub Bor već par godina bezuspešno pokušava da vrati stari sjaj i plasira se u viši rang, ali izgleda nije do igrača nego do uprave koja je u stvari utočište svakom ko je imao neki problem sa zakonom”, tvrdi Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković.

Prema njenim rečima, novi predsednik kluba je Stanimir Prelić Cane, Čačanin, koga je preporučilo za tu funkciju prijateljstvo sa gradonačelnikom, ali i to što je osnivač SNS – a u Čačku i to što u novinskim natpisima možete videti da je poznat po kafanskim tučama, a ne po rezultatima u ovom sportu.

“FK Bor poslednje utočište onih koji su imali problema sa zakonom”: Poručuje poslanica iz Bora, Irena Živković 2
Foto: Screenshot Kurir

“Takođe tragom novinskih naslova, upoznajemo i novog direktora kluba, za kog se može pročitati „Fudbalski sudija koji je pao sa skoro kilogramom droge“, mada je očigledno proglašen nevinim čim će sada rukovoditi kako klubom tako i budzetom kluba, zajedno sa Canetom. Jasno je da se nastavlja praksa i da se ne dešava ništa čudno ni novo jer oni zamenjuju dosadašnjeg predsednika kluba, Dragana Janoševića, koga takođe nije preporučila stručnost već otac, Miki Janošević, zamenik gradonačelnika i to odmah po stupanju na funkciju. Odmah su i opredeljena tri miliona i 700.000 dinara za klub i najavljena još sedam miliona iz budzeta grada i još novčanih sredstava od kompanije Zijin, ali sin Dragan nije stigao da rukovodi tim budzetom jer je dospeo u rumunske medije sa naslovom:“ Uhapšeni kontraverzni Dragan Janošević i „Kralj otpada“ Marius Marinoff zbog sumnje da su oštetili Rumuniju za milion evra“”. Kaže Irena Živković.

“FK Bor poslednje utočište onih koji su imali problema sa zakonom”: Poručuje poslanica iz Bora, Irena Živković 3
Foto: Screenshot

Ona pita da li neka borska deca sanjaju da svojim talentom i radom dospeju među svetske igrače, to nije važno, a nije važno ni da li borski fudbaleri seniori spuštaju tužno glavu kad ih podsetiš na slavne dane borskog fudbala i slavna imena koja je FK Bor iznedrio.

“U državi, kakvom je Srpska napredna stranka napravila Srbiju, važno je samo da se uhlebljenje pruži svim „prijateljima“ za koje ih vežu dosadašnji poslovi, a grad Bor, kao jedan od onih u kojima je gradonačelnik samo slepi poslušnik vrha stranke, idealno je „poslednje utočište“ za njih”, zaključila je Irena Živković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari