Formiran tim za pisanje deklaracije Srbije i RS

Ostavite komentar


  1. Kad gledate drzavne tv vesti Severne Koreje sve je kao u bajci.Cvece i ushiceni narod svud naokolo.
    U isto vreme pola nacije gladuje i prezivljava iskljucivo sa hranom UN (citaj zapad) U isto vreme njihov predsednik ih "spasava" od tog zapada.
    Ova milijarda je bajka iz Severne Koreje a ova dvojka ce nas spasavati kao sto Kim Jong spasava svoje.

  2. Ne znam da li je neko primetio, ali ko je pratio konferenciju za stampu i nastavak programa na RTS-u mogao je videti nesto konacno sto zasluzje paznju.
    Naime AV je na konferenciji za stampu istakao da povezanost naroda sa obe strane Drine mora biti u svim segmentima. Kao primer je naveo i Zikinu sarenicu koja bi trebalo da se prenosi kako iz Srbije tako i iz R.Srpske. Nakon konferencije RTS je prekinuo emitovanje Sarenice i pustio kratki video – "intermeco" sa prizorima iz okoline Sipova a onda iz okoline Valjeva.
    Posle toga je usledila deveta epizoda serijala "Nesto lepo" koju govori glumac Dragan Nikolic. Epizoda nosi naslov "O gluposti".
    Urednistvo RTS-a su CAREVI, svaka cast…

  3. Nakon Hrvatskog -Bošnjačkog sukoba u BiH na relaciji Izetbegović -M.Tuđman i žestokih sporova oko tvrdnje Tuđmana da je Bosna dolaskom mudžahedina prvi korak ka ostvarivanju islamske države ,poziva na oprez i razuman pristup svemu tome, kao i poziv hrvatskih političara iz BiH ,srpskom rukovodstvu iz Srpske da ““““pripomognu formiranju hrvatskog entiteta govori o svemu.Pametno je što se i Srbi u Bosni kao i rukovodstvo Srbije distancira od tih nesporazuma na relaciji bošnjačko-muslimanski korpus sa jedna strane i hrvatski sa druge.

  4. Milijarda Eura oteta izgladnelom narodu za projekte koji mozda nece ni započeti a pare će se preliti u dzepove političke elite.
    Školski primer pljačke !
    A patriJote , glupaci ispranog mozga, će naravno biti presrećne zbog brige srBskom narodu

  5. Memorandum na mala vrata.
    Vrati ti nama gradjansku slobodu. Pa ko hoce da se bavi tvojim projektom neka izvoli da donira. Ili uvedite porez SPC pa ce biti fondova za te projekte koje ona ionako forsira. Meni je najvazniji projekat Evropa i da za delovanje na tom projektu ima dovoljno i sredstava i volje. Ovako kako je nece se to ostvariti ni za dve generacije.

  6. Ta takozvana deklaracija o "zastiti srpskog naroda" je bestijalna izmisljotina u cilju pustanja patriotskih magli koje trebaju da prekriju prodaju Kosova i Metohije. Zastitu srpskog naroda smo osetili na kozi nakon sveukupnog politicarenja Vucic Aleksandra, posebno od kako se dograbio apsolutne vlasti pocev od 2012 godine zHVljujuci pobedi Tomislava Nikolica na tadasnjim predsednickim izborima. Vucic je svoga "politickog oca" zloupotrebio kao trojanskog konja. Ko to ne shvata, nije mu nista jasno sada i ovde.

  7. Deklaracija je potrebna da bi se sačuvali Srbi na prostoru bivše SFRJ. Pokušaj da se obori deklaracija iz Drezdena 1928 godine kada se promovisao antisrpsko.

  8. Mi imamo milijardu evra viška?? I sad ćemo to kao da damo jer nam je previše? A isti ovaj danas izjavljuje kako zna da narod mnogo teško živi, ali biće bolje jednom. Ima li kraja ovom rastućem naprednom ludilu? Da li je moguće da nikako ne može da se spreči njihovo svakodnevno pi.anje po Srbiji? Stravično, nemam drugi izraz za ovo što smo doživeli.

  9. Premijerka Srbije Brnabić i predsednik Srbije AV direktno krše Ustav pošto se ovaj drugi meša u posao premijerke koja treba da vodi spoljnu politiku države a ne predsednik ! Brnabić je trebala da se sastane sa svojim kolegom iz BiH po ovom pitanju a ne AV koji je je napravio dobar potez po sebe postavivši za predsednika-cu Vlade osobu bez autoriteta koja će uvek biti u njegovoj senci prilikom donošenja bilo kakve odluke vezane za rad Vlade ili bilo kojeg strateškog poteza koji je,u suštini,u nadležnosti srpske premijerke a ne predsednika. Koju je odluku Brnabićka donela samostalno a da prethodno nije dobila dozvolu od predsednika?To se zove autokratski sistem a ne demokratija. Uostalom,koliki dignitet ima gđa. premijerka pokazuje i to što je morala podneti izveštaj,pravdanje,transkript svog intervjua,ruskom ambasadoru čep-urinu. To nema nigde na svetu,sem u Srbiji! Svaka čast Ani na obrazovanju,ali nije ona za ovaj posao. AV će je ispljunuti prvom prilikom kad mu ne bude potrebna.

  10. Deklaracija (tj. objava ili izjava) u politici nastaje uglavnom kada njen autor (pojedinac, grupa autora, reprezenti države itd.) smatra da u nečemu postoji nepravda koju treba istaći i ispraviti, dakle njom se iskazuje izvestan bunt u odnosu na trenutno stanje. Ovde moram Vučića da citiram: "Deklaracija će, kako je rekao, istaći pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje nacionalne kulture, istorije, geografije, očuvanje nacionalnog kulturno-istorijskog nasleđa i obrazovanje na sprskom jeziku". I ne bi u ovoj rečenici ništa bilo sporno kada bismo čuli ko to i gde napada (negira, sprečava i sl.) pravo na upotrebu srpskog jezika i pisma, pravo na izučavanje nacionalne kulture, istorije, geografije itd. Pošto se to u samoj Srbiji ne dešava, možemo da pretpostavimo da Vučić misli na Srbe u dijaspori (prvenstveno onoj u bivšim jugo-republikama). Da li će njima u ostvarivanju pobrojanih prava ova deklaracija pomoći? Ja mislim da neće i da će izazvati potpuno suprotan efekat. Kako će reagovati oni "Za dom spremni" i "hrvatski branitelji"? Kako će reagovati Vukovarčani? Kako će reagovati "Majke Srebrenice"? Kako će reagovati svi oni kojima su srpske vojne i paravojne snage ubijale i vojnike i civile? S obzirom na veliku netrpeljivost, a ponegde i patološku mržnju prema Srbima, samo možemo da očekujemo da će se negativne emocije ponovo potpaliti, pojačati i Srbima stvoriti nove i teže probleme. Zato mislim da je jedini mogući put stvaranje dobrosusedskih odnosa, pomirljiva i razložna diplomatija, dijalog i ukazivanje na činjenice koje remete civilizovan i normalan odnos prema našoj dijaspori.

  11. Da ne pricamo napamet. Ponudio sam Predstavniku RS u Srbiji Cicovicu i Generalnom sekretaru Akademije RS u Banja Luci jedan casopis za ucenike osnovnih i srednjih skola koji se izdaje u Srbiji, na cirilici, besplatno, da distribuiraju svojoj deci. Ne, nisu ni odgovorili posteno. Toliko o deklaraciji i saradnji Srbije i Republike Srpske. Njima je vaznije da Dodiku nabave novi helikopter.

  12. Nećete verovati, ali čim sam pročitao vest da Dodik dolazi u Beograd na sastanak sa Vučićem, znao sam da dolazi da traži neku "oklapinu". I naravno-tako je i bilo.Pet miliona ili nešto više eura za koješta/ vrtići u Trebinju i Brčkom, studentsko đački dom u Vlasenici/?
    To znači da u Vlasenici postoji i neki fakultet?????
    Ako bi se ugledali na njih onda bi uskoro trebalo očekivati i neki od fakulteta npr. u Lajkovcu.

  13. Necete uspeti u rasturanju Bosne kao sto niste 90tih kad ste bili najjaci. Branicemo je svim sredstvima. A jel u timu za pisanje deklaracije i Rasim Ljajic ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.