"Zahtevamo da se prekinu opstrukcije": Protestno stajanje povodom ubistva gardista u Topčideru održano u Knez Mihajlovoj 1Foto: M.Č.

U Knez Mihailovoj ulici Žene u crnom organizuju protestno stajanje pod sloganom ‘Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru’, povodom 20 godina od ubistva gardista  Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića.

„Ni danas, nakon 20 godina od zločina država nije javno priznala čak ni mogućnost da su vojnici pre smrti videli tada najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca“, rečeno je ranije iz organizacije Žene u crnom.

Ranije danas, Žene u crnom organizovale su komemorativni skup na Topčideru ispred objekta Karaš.

Tu su bili prisutni članovi porodica ubijenih gardista – Janko Jakovljević, otac Dražena Milovanovića i Milomir Milovanović, brat Dragana Jakovljevića.

Staša Zajović koordinatorka Žena u crnom istakla je da 20 godina država cinično ćuti, vređa dostojanstvo žrtava, 20 godina se bore porodice gardista.

Ona je istakla da Žene u crnom izražavaju podršku od početka.

„Zahtevamo da se prekinu opstrukcije. Ustavni sud je naložio 2013. godine i Tužilaštvu  i Višem sudu da započnu istragu“, podsetila je Zajović.

Ona je podsetila na izjavu porodica ubijenih gardista koji su se zapitali „da li to znači da ljudski život u Srbiji ne vredi ništa“.

„Da li to znači da je Srbija najsigurnija kuća za ratne zločine i da život gardista nema vrednost. Ima vrednost, ali ratnih zločinaca“, rekla je Zajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari