"Niz notornih neistina": Gašić u Skupštini odgovarao na pitanja opozicije o streljani BIA 1Printskrin RTS

Bratislav Gašić, ministar policije, negirao je danas tokom rasprave u Skupštini Srbije da je otac dečaka K. K. koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar“ za obuku u pucanju koristio streljanu BIA. On je rekao da postoje snimci na internetu koje je postavio ranije otac dečaka, na kojima se vidi da oni koriste streljanu u Beogradu.

Ivana Parlić pitala je, naime, ministra Gašića gde taj dečak sa 13 godina, a verovatno i ranije, mogao da trenira i nauči tako da puca da nijednu metu ne promaši.

„Veoma mi je važno da odgovorite na ovo pitanje, zato što u streljani Partizan tvrde da to dete nogom nije kročilo kod njih i nude snimke kao dokaz. Hoću da vas pitam i da li postoji mogućnost, s obzirom na to da je otac dečaka Koste K. bio blizak vrhu SNS, da li je moguće da su ovom detetu i njegovom ocu bile dostupne streljane koje pripadaju BIA, da li je ovo dete pucalo na pokretnim metama u prostorijama BIA. Verujem da je sve moguće u ovoj zemlji, ali vas molim za precizan odgovor. Obratila bih pažnju javnost javnosti i na to da je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je njemu teže nego drugima, jer zna neke detalje koje šira javnost ne zna, pa pitam da to nisu ti detalji? Šta je to što on zna, i odakle mu pravo da te podatke skriva“, pitala je Parlićeva.

Odgovarajući na pitanja Gašić je rekao da je to što je Parlićeva izrekla niz notornih neistina.

„Šta će neki vlasnik streljane da kaže, to je njegov problem. Vi imate snimke na internetu istog trenutka, a koje je postavljao otac ovog deteta, hvaleći se time kako njegovo dete ima takve i takve sposobnosti. Ako me lično pitate, da, nenormalno je da dete od 12 godina ide u streljanu, ali vi imate jednu kategoriju dece koja svakodnevno vežbaju na strelištima za takmičenje u streljaštvu“, rekao je Gašić.

Dodao je da je poslanica iznela i strašnu, ogromnu laž.

„Da li je otac to dete vodio u streljanu BIA. Pa molim vas šta još treba izmisliti i reći. Ja kao direktor šest godina nisam ušao da izvršim gađanje. Sramota je da ti profesionalci koji tu rade ovako nešto čuju o sebi“.

On je rekao da postoji samo jedna streljana BIA u kojoj je „restriktivni ulaz“, i da on kao direktor BIA šest godina nije u nju ušao, kao i da je jasno propisano ko, kad i kako i koliko municije može biti potrošeno na vežbi.

Na pitanje o uhapšenoj radnici BIA, za koju je poslanik Miodrag Gavrilović (DS) pitao da li je radila u pratnji Ane Brnabić i odavala podatke crnogorskom narko klanu, Gašić je rekao daje to poluinformacija.

„Vi dobijete neku poluinformaciju, vi dobijete nešto… Ali to je tako ružno. Radi se o dve različite žene. Da li postoji u premijerkinom obezbeđenju žena koja se zove Dušica? Da, ali je žena na trudničkom bolovanju. Dušica Jovanović je uhapšena, a uhapsili su je radnici BIA kad su ustanovili da su ona i njen suprug sarađivali sa crnogorskim narko kartelom“, zaključio je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari