Gašićev odgovor opoziciji: Možda nisam najbolji, najobrazovaniji ili najčasniji... 1Printskrin RTS

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas na zasedanju Skupštine Srbiije da o njegovom radu i radu njegove stranke govore njihovi rezultati.

Gašić je rekao da je u dosadašnjoj raspravi povodom zahteva opozicije da mu se izglasa nepoverenje čuo mnogo o sebi – da je do sada bio „baksuz i imao lošu karmu“, a danas je čuo i da je on „sramota“ i da treba da se stidi.

„Možda nisam najbolji, najobrazovaniji ili najčasniji, ali mnogo volim svoju zemlju i trudim se da pomognem i svojoj zemlji i svom gradu i građanima Srbije, zato vas molim pustite nek rezultati sude o nama u proteklih deset godina“, rekao je Gašić.

Ministar je naveo da se pre nekoliko dana u Sisku, u Hrvatskoj, desio sličan napad kao početkom maja u Srbiji, a da je u SAD ove godine bilo 29 masovnih ubistava.

Gašić je ponovio sve što je govorio i prethodnih dana: da je učinjeno sve što je trebalo, da se radilo na prevenciji, da poslanici opozicije omalovažavaju policiju i ne pokazuju poštovanje, da on nikoga nije smenio od kako je posao ministar.

Na tvrdnje da pokušava da smeni inspektora Slobodana Milenkovića koji se bavi suzbijanjem droge i slučajem „Jovanjica“ rekao je da se minstar bavi kadrovskom politikom i pitao opoziciju kome daje podršku.

„Koliko ste droge u Beogradu zaplenili u prethodnom periodu, to je jedino merilo“ rekao je Gašić i dodao da je slučaj Jovanjica opoziciji bitan samo zato što su „od početka sa tim slučajem povezivali porodicu Vučić“.

Rekao je da ima mnogo otvorenih pitanja i o broju policijske značke koja je nađena kod vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije, o tome šta „Četvrto odeljenje“ radi u Jagodini, o nalazima unutrašnje kontrole.

Demantovao je da je policajcima komandovao „Sedi!“ i tu informaciju koju je iznela poslanica Marinika Tepić označio kao „glupost“.

Govoreći o dnašnjem minutu ćutanja poslanika na predlog opozicije, u počast umrlom čuvaru Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik, u Solunu, Đorđu Mihailoviću, rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić Mihailoviću „dao orden i državljanstvo“.

„Pa što mu niste državljanstvo dali, sad vi tražite počast, dobro i to je lep gest“, rekao je Gašić u Skupštini o opoziciji.

Gašić je potom čitao šta je sve njegovo ministarstvo uradilo od kada ga on vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari