Gavrilović (DS): Narod nas je kaznio jer nismo bili jedinstveni 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je danas da je na izborima 2. juna narod kaznio koaliciju „Biramo Beograd“ jer opozicija nije bila jedinstvena.

Gavrilović je agenciji Beta naveo primer Voždovca gde je na decembarskim izborima koalicija „Srbija protiv nasilja“ dobila 34.600 glasova, a u junu kao koalicija „Biramo Voždovac“ svega 9.200.

„Narod nas je kaznio jer nismo bili jedinstveni. Demokratska stranka deli sudbinu svih nas iz koalicije koji smo učestvovali na izborima“, rekao je on.

Na pitanje Bete da li će neko u DS-u snositi političku odgovornost zbog loših izbornih rezultata, Gavrilović je kazao da je o tome trebalo da se razgovara na Glavnom odboru stranke, ali da nije bilo kvoruma.

„Namera mnogih članova Predsedništva je bila da se o izbornim rezultatima razgovara na Glavnom odboru, ali ta sednica nije održana jer nije bilo kvoruma“, rekao je potpredsednik DS-a.

Na osnovu Ukupnog izveštaja Gradske izborne komisije, izborna lista „Aleksandar Vučić-Beograd sutra“ osvojila je 387.326 glasova ili 52,77 odsto i 64 mandata, dok je lista „Dr Savo Manojlović-I ja sam Beograd-Kreni-promeni“ osvojila 129.868 glasova ili 17,69 odsto i 21 mandat.

Lista „Biramo Beograd-Dobrica Veselinović-Miloš Pavlović“ s osvojenih 89.430 glasova ili 12,18 odsto ima 14 mandata. Iz te koalicije, Zeleno-levi front imaće pet mandata, Narodni pokret Srbije četri, Pokret slobodnih građana i Demokratska stranka po dva i Novo lice Srbije jedan odbornički mandat.

„Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ osvojila je 59.805 glasova ili 8,15 odsto i 10 mandata, a cenzus je prešla i manjinska lista „Ruska stranka-Srbi i Rusi braća zauvek“, koja je osvojila 8.509 glasova ili 1,16 odsto i koja će imati jedan mandat u Skupštini grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari