Gazeta Blic: Kosovo popustilo u recipročnim merama za srpske pasoše?

Ostavite komentar


  1. Da see razumemo, izvod iz maticne knjige rodjenih say fotografijom je validan dokument za decu mladje od sesnaest godina jer I’ma imena i prezimena oba roditelja i to sve da bi se sprecio trafiking i prodaja dece. Albanci iz tzv. Presevske Doline mogu putovati kao i svi gradjani Srbije sa vazecim licnim dokumentima ali za Albaniju im treba pasos. Mozda I’m je lakse sa decjim pasosem ili porodicnim nego da se opterecunu sa izvodima.
    Priznajem, malo mi je smesno da bas Albanci sa juga Srbije insistiraju na pasosima jer to mu dodje kao oni priznaju drzavu R. Kisovo.

    1. Ne teeba da ti bude smesno bivsi zemljace.Presevari nemaju druge pasose osim srpskog a putovanje iz Pristinskog aerodroma im jako odgovara .Ako te zanima moje misljenjo oko toga a verovatno te ne zanima ali xu da ti kazem.
      Mislim da treba da se ukinu bilo koje restriktivne mere izmedju Kosova i Srbije.Treba da se sprovodi iskljucivo reciprocitet.Ako nesto srbi zabrane treba i mi.Ako oni dozvoljacaju pa treba i mi isto to.
      Posto Srbija ne priznaje nista nase bili bismo u prilicno istoj situaciji kao danas.
      Pozdrav bivsi zemljace.
      Inace po Peci nista novo.Onako kao i uvek ,vrucina puni kafici ,al voda hladna a u Korzou nema vise semenki.To me najvise xudi.

      1. Nisu odustali. Danas u 7:10 na prelazu Merdare, vratili su me sa granice. Nisam mogao da udjem na Kosovo sa decijim pasosem. Izvod iz MK nisam imao.

      2. Pozdrav, možda na tvoju žalost i sadašnji sugrađanin jer imam i prebivalište u Goraždevcu i kosovsku ličnu kartu.
        Samo Vi ispoštujte ono što ste potpisali u Briselu i neće biti problema. Naravno i ZSO sa izvršnim ovlašćenjima. Vama navodno smeta Republika Srpska na KiM a nama čitavih pola veka nije smetala Autonomna Pokrajina Kosovo sa većim ovlašćenjima nego što ima Srpska u BiH.
        Nije Srbija i BiH uvela takse 100% već R. Kosovo.
        Zašto ne priznajete tablice automobila za gradjane sa KiM a npr. Beogradske ili Niške i svih ostalih gradova Srbije priznajete.
        Nego ste se malo zaleteli i ne pravi se država od krova. Upravo pedeset godišnja autonomija je mogla biti čvrst temelj kosovske državnosti. Ni Ahtisarijev ustav nije loš samo da se poštuje u celosti što se tiče ravnopravnost Albanaca i Srba, njihovog jezika i pisma. Takođe, morali bi poštovati izbornu volju građana a ne stvarati kosmetske Komšić. Tzv. pošteni Albanci ili sada Srbi su uništili, priznaćeš, najveću tekovina KiM a to je Brastvo i Jedinstvo i česta su imena u Albanaca iz tog vremena Baškim i Vlaznim. Dobro, ja sam kumovao i Ljirija, Ljumturija i Ljirim. Moje kumče je vlasnik ćevabdžinice „Lala“ na čaršidzamiji.
        I, nije, nije isto kao pre… Ni Tebi nije prijatno da umesto poznatih gradskih faca i Albanaca i Srba gledaš ratne profitere, tzv. Veterane i katundare koji su u našoj Peći dolazili samo subotom da prodaju paprike i sir i kajmak. Nema više rugovskog i istočkog kajmaka, svi su se pogospodili.
        Ah, da! Pozdravi mi Rumenu i Bagija i Gašića i možda u vrh glave još dvoje-troje Srba a bilo nas je pre 09.06.1999.god. 16.680. a da ne govorimo o vremenu kada smo ti i ja bili srednjoškolci.

  2. Ne razumem cemu ova besmislena hajka sa pasosima? Svakako na teritoriju pod medjunarodnim protektoratom, a zvanicno je u pitanju AP Kosovo i Metohija svakako moze da se udje sa licnom kartom. Cemu onda insistiranje na pasosima? To daje nepotreban legitimitet samoproglasenoj drzavi tzv. Kosovo.

    1. Upravo to. Vlast koja osporava državnost Kosova i smatra je svojom teritorijom traži da se na istu ide pasošima! Ko je luđi dal ovi naši il oni njihovi!? Sprdaju se sa narodom!

      1. Slagao bih se sa Vama da nije uskraćeno putovanje deci (koja još nemaju lične karte). Samim tim, roditeljima dece nije omogućeno slobodno kretanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.