GIK: Proglašene još dve izborne liste 1Foto: Dejana Majstorović

Gradska komisija je proglasila danas još dve izborne liste za izbore u Beogradu.

Na dan glasanja 4. marta na rednom broju 12 biće „INICIJATIVA NE DAVIMO BEOGRAD – ŽUTA PATKA – ČIJI GRAD, NAŠ GRAD – Ksenija Radovanović”, dok će broj 13 nositi lista pod nazivom RUSKA STRANKA – MILE MILOŠEVIĆ.

Izborna lista „Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, naš grad – Ksenija Radovanović“ koja će na beogradskim izborima 4. marta nastupiti pod rednim brojem 12 sastavljena je na osnovu kompetentnosti, uzimajući u obzir i ravnomernu zastupljenost polova i prisustvo kandidata iz različitih delova Beograda, a većinu čine ljudi koji su se okupili povodom organizacije protesta protiv „Beograda na vodi“ i rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Na listi su i aktivisti iz ekoloških, biciklističkih, kulturnih udruženja i lokalnih inicijativa za očuvanje javnih dobara u čijoj smo borbi je inicijativa „Ne davimo Beograd“ aktivno učestvovala – blokovima 70a, 44, 9a, na Savskom nasipu ili u bloku 45.

Lista ima 80 kandidata, od kojih je 41 žena.

Izbornu listu „Ne davimo Beograd“ je do sada podržalo više organizacija, između ostalih Socijaldemokratska unija, Diem25 Srbija, Levi samit Srbije, Marks21, Čuvari vatre, Anonimusi Srbija i 99 odsto Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari