Glasaju za Jankovića i Jeremića, a ne veruju u pobedu

Onlajn anketa

Ostavite komentar


  1. Nije reprezentativan i pouzdan uzorak pošto dotični portal posećuju simpatizeri određene stranke. Da bi istraživanje bilo što realnije, treba ispitivati kroz direktno obraćanje gražanima (telefonske ankete isl). Upravo na tu činjenicu ukazuje i razlika rezultata odgovora na pitanja "za koga ćete glasati?" i "ko će pobediti?"

  2. Telefonske ankete i to za koga cete glasati kao sto Vaga kaze,je delo ds-a pred izbore. Tacno se secam da su zivkali svaki cas. Predstave se kao ds. Prema tome,vidi se kone je naklonjen. Ne mogu da nu odgovorim na komentar,a rado bih

  3. Tvojstav je formirao Panel gradjana sa kojima sprovodi istrazivanja. Ta istrazivanja se sprovode na metodoloski relevatan nacin. Cilj ovog istrazivanja nije bio da merimo rejting, mada mozemo, vec da vidimo kako glasaci odredjenih kandidata vide izbore bilo kada je u pitanju pobednik bilo kada je regularnost izbora. Cinjenica da glasaci opozicionih kandidata ne veruju u pobedu onih za koje glasaju, kao i stav vecine da su izborni uslovi manjkavi govori o tome da opozioni kandidati moraju prvo da rese pitanje izbornih uslova, pre svega medijske zastupljenosti. Svakome ko veruje da u ovakvoj medijskoj situaciji moguce sprovoditi telefonske ankete zelim svaku srecu. Takodje, pitajte one koji rada terenske ankete koliko koliki je stepen odbijanja. Sociolog Srecko Mihailovic govori o povecanoj nespremnosti gradjana da ucestvuju u istrazivanjima. Ako ste sakrili svoj identitet, bilo bi nam drago da makar kako ste otkrili ciji simpatizeri dolaze na sajt i kako mogu da uticu na rezultate istrazivanja. To bi bilo isto da Vas neko optuzi da propagirate telefonske ankete zato sto su penzioneri jedne stranke gro birackog tela te stranke pa se vise od ostalih javljaju na telefon jer sede kuci pa ta stranka zbog toga ima dobar rejting u javnom mnjenju.

  4. Po komentarima vidim da ovde ima vrhunskih statističarskih znalaca pa bih samo da im skrenem paznju na jednu od osnovnih stvari iz statistike a to je "reprezentativni skup". Neka pročitaju šta to znači pa neka onda pišu ovakve komentare "reprezentativan i pouzdan uzorak". Shvatiće da to nema veze sa tim ko koi portal posećuje. Do tada vas ostavljam da živite u zabludi da premijer nema Vučić nema toliku podršku

  5. Čemu te "onlajn ankete"…bespotrebno smaranje građana! Svakako treba ostati svoj u svakom slučaju i u jednom su izgleda ispitanici sigurni a to je da SNS pobeđuje!!!

  6. Svi koji zele promenu sadasnje vlasti treba da glasaju za Sasu Jankovica.Sve drugo je bacen glas i vlast upravo to ocekuje.

  7. Postoje ljudi koji su uvek nastrojeni kontra i koji uvek znaju da kritikuju, a sami nisu baš mnogo vredni da nešto urade, ili poprave, takavi su mnogi glasači Jankovića i Jeremića. Oni jednostavno moraju da budu protiv onoga ko je na čelu države, bez obzira na njegove rezultate i realne mogućnosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.