Glasno za omladinu Bor: Uvođenje elektronskog sistema za glasanje oslobodilo je straha odbornike vladajuće garniture da se usprotive diktaturi SNS-a 1Foto: Printscreen RTV Bor, Glasno za omladinu

“Grupa građana “Glasno za omladinu” iz Bora izražava zadovoljstvo što je jedan od devet predloženih predloga za dopunu dnevnog reda jedanaeste sednice skupštine grada prihvaćen”, kaže za Danas Vladimir Stojičević, odbornik u Skupštini grada Bora.

Prema njegovim rečima, “ostaje pitanje da li je to evolucija SNS-a i želja da se čuje i glas naroda ili samo posledica kompleksnosti novouvedenog elektronskog sistema za glasanje koji sadrži čak tri dugmeta – za, protiv i uzdržan“.

“Kako smo kao Grupa građana skoro na svim sednicama predlagali amandmane i dopunu dnevnog reda i konstanto smo odbijani, ne možemo, a da ne pomislimo da je uvođenje elektronskog sistema za glasanje, gde se ne vidi ko je glasao kako, oslobodilo straha odbornike vladajuće garniture da se usprotive diktaturi SNS-a. Svakako da je zatrpavanje skupštine grada sa čak pedeset tačaka manir SNS da se ne čuje glas naroda, a isto tako predsednik Skupštine grada Bora, Dragan Žikić pokazao nekompetentnost time što je materijal za rebalans budžeta dostavio nakon predviđenog krajnjeg roka za podnošenje amandmana na budžet i time onemogućio odbornike opozicije da amandmanima daju svoje predloge”, kaže Stojičević.

On kaže da je za svaku osudu izmišljanje novog radnog mesta za dosadašnju načelnicu gradske uprave Ljubinku Jelić, koja, kako on kaže, “po sili zakona više ne može da bude na tom radnom mestu, te je SNS izmislio novu funkciju za nju – zamenik sekretara skupštine”.

Stojičević ističe, da se još jedna pozitvna stvar desila na 11. sednici, a to je da su jednoglasno doneli odluku za formiranje Fonda za lečenje teško obolele dece na nivou grada.

“Svakako da je pohvalno što su prihvatili naš predlog da se raspravlja o povećanju plata u Gradskoj upravi, svima osim izabranim licima, jer smo i mi svedoci da se nad radnicima Gradske uprave vrši teror jer su prvi na udaru bahatosti režima SNS-a, a pri tome primaju jednu od najnižih plata u gradu”, navodi Stojičević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari