Glasno za omladinu Bor: Za povećano zagađenje u Boru i pored nove topionice kriva je jedino vlast 1Foto: Privatna arhiva

Iz “Glasno za omladinu” u Boru saopštavaju da za povećano zagađenje u Boru i pored nove topionice kriva je jedino vlast SNS-a i SPS-a i niko drugi.

Oni kažu da kada se gradi neko postrojenje za kvalitet izvedenih radova zadužena je inspekcija, “ono što u Srbiji očigledno ne postoji”.

“Strani investitor radiće ono što mu odgovara, ali vlast SNS-a je tu da čuva interese i zdravlje građana, a ne profit Ziđina”, ističu iz Glasno za omladinu.

Kako se u saopštenju kaže, jasno je da je vlast SNS-a već „bacila“ u bunar „Novu“ topionicu koju je u pogon pustio Aleksandar Vučić.

“Dato je 300 miliona evra za ono što je nakon nepunih deset godina srušeno i sagrađena nova koja opet ne štiti građane od zagađenja, te se postavlja opravdano pitanje da li neko u ovoj državi odgovara za bahato i bezobrazno trošenje para ili zakon postoji samo za  bake koje zbog niskih penzija prodaju razne stvari na kutijama te zbog toga budu redovno kažnjavane”, pitaju se iz Glasno za omladinu u Boru.

U saopštenju se kaže i to da će društveno-politički radnici reći da je uvek bilo zagađenja – što jeste tačno, ali je, kako iz Glasno za omladinu ističu, tačno, da je i gradonačelnik nekada vozio Polo, a sada Pasat, te je nejasno kako napredak važi samo za članove Srpske napredne stranke, a ne za obične građane.

“Gospodo iz Vlasti, ovo su dvadesete godine dvadeset prvog veka, svet stvara veštačku inteligenciju, a mi se i dalje gušimo u sumporu kao pre sto godina. Zahtevamo kao Grupa građana da se odgovorni iz Ziđin Kopera odgovaraju, takođe i svi u lancu od inspekcije koji su vršili ili nisu vršili nadzor, do službenika ministarstva koji je dao upotrebnu dozvolu”, preciziraju oni i dodaju:

“Isto tako i mi smo vlasnici jedne trećine Ziđin Kopera, te zahtevamo da naše predstavnici u nadzornom odboru ispitaju poslovanje ovog preduzeća”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari