Glišić: Članstvo Dveri me poziva da se vratim 1Foto: Medija centar

Pristalice i članovi Dveri očekuju da lider Boško Obradović podnese ostavku i da Vladan Glišić preuzme jednu od važnijih pozicija u ovoj političkoj organizaciji, tvrdi portal komentarpress.

Bivši „dverjanin“ Vladan Glišić izjavio je za navedeni sajt da ga članstvo poziva da se vrati u rukovodstvo Dveri, ali da još nema stav o tome.

– Članstvo me poziva svakodnevno da vratim Dveri na pravi put. Međutim, nisam o tome još počeo da razmišljam. Izbori u Aranđelovcu su me iscrpeli, rekao je Vladan Glišić, uz opasku da mu je „žao što su Dveri skrenule s puta ljubavi i pravoslavlja“.

U informativnoj službi Dveri Danasu je rečeno da Boško Obradović neće davati izjave za medije „dok unutar rukovodećih organa Srpskog pokreta Dveri traje analiza beogradskih izbora“.

Pojedini prorežimski mediji objavili su nakon što koalicija Dveri – Dosta je bilo nije uspela da pređe cenzus na beogradskim izborima da se Obradović pokajao zbog stupanja u savez sa pokretom Saše Radulovića.

„Deo rukovodstva se zalaže za reformisanje Dveri. Smatraju da Boško Obradović treba da ostane na čelu partije, ali u funkciji kopredsednika. Mnogi smatraju da Dverima treba kao kopredsednici da upravljaju Boško Obradović i Vladan Glišić. Podsetimo, na izborima 2012. kao kandidat za predsednika Srbije Vladan Glišić je imao preko četiri odsto glasova birača koji su izašli na izbore. To je najbolji rezultat koji su Dveri postigle od svog osnivanja“, navodi KomentarPress.

Podsetimo, Glišić je avgusta 2015. zbog neslaganja sa Obradovićem napustio Dveri, ali je ostao politički aktivan. On je na izborima održanim 4. marta u Aranđelovcu učestvovao na listi „Narod za bolji Aranđelovac – Dragan Jovanović (SRS – dr Vojislav Šešelj, Narodni slobodarski pokret, Bolja Srbija), koja je uspela da pređe cenzus i imaće šest odbornika u gradskoj skupštini.

Povlačenje i sa Tvitera

Obradović, koji je do 4. marta bio veoma aktivan na društvenim mrežama, naročito na Tviteru, ovih dana je u „ilegali“ i kada je o takvim aktivnostima reč. NJegov poslednji „tvit“ od 5. marta glasi: „Što se Dveri i mene lično tiče – nema povlačenja i nema predaje: posvećujemo se skupštinskom radu u NS RS od sutra, borbi za očuvanje KIM u sastavu Srbije i predstavljanju porodične i ekonomske politike Dveri, ali i započetoj borbi protiv kriminala i korupcije u vrhu Vučićeve vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari