Glišić preti opozicionaru iz Kraljeva: Ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru 1Darko Glišić Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić otvoreno je zapretio Ivanu Matoviću, jednom od opozicionih lidera grada Kraljeva koji je sa grupom građana na nedavno završenim izborima osvojio 16 odsto glasova.

Glišić je, naime, gostujući u emisiji televizije Kraljevo Matoviću direktno poručio „ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru“.

„Nemoj da ulaziš tamo gde možeš da dobiješ odgovor koji ti se neće svideti. Da je pametan dvaput bi razmislio. Pošto nije, upaliće se koliko večeras i počeće da lupeta gluposti, a onda ono što je rekao Zlatan (Ibrahimović) ‘ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru’“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić u programu RTV Kraljevo, obraćajući se Ivanu Matoviću.

U razgovoru za Nova.rs Matović kaže da je već nekoliko nedelja na meti Darka Glišića, a da je sve počelo onog trenutka kad je odbio njegovu „nepristojnu ponudu“.

Matović je, inače, na nedavno održanim izborima u Kraljevu predvodio listu grupe građana koja je osvojila 16 odsto glasova. Automatski postaje meta vladajuće stranke, međutim, on kaže da je u pozadini i povređena sujeta drugog čoveka SNS.

„Osnovni razlog, pored našeg dobrog izbornog rezultata, jeste to što sam dva dana pre raspisivanja lokalnih izbora imao poziv preko posrednika. Čovek me je pozvao i rekao da ima ponudu koja se ne odbija, da moram da čujem tu neverovatnu ponudu, da je Darko Glišić rekao da mi se to ponudi, jer on nema nikog u Kraljevu… Misleći verovatno da među svojim članovima nema nikog kvalitetnog… Nisam hteo ni da čujem kolika je ta ponuda, odbio sam, rekao sam da mi uopšte ne pada na pamet. Ponudili su mi i da se vidim s Darkom, ja sam rekao da neću ni to, da nemamo o čemu da pričamo. Kasnije su mi poručili da je ponuda bila takva da bi mi deca bila obezbeđena do kraja života. Verovatno je reč o šestocifrenoj cifri“, istakao je Matović.

On je dodao da je tada sve krenulo.

„Od tog momenta kreće kampanja protiv mene koja je stvarno bolesna. Poslednjih 15 dana SNS je apsolutno posvećen meni. Vađene su neke moje fotografije, pa su onda odštampane i deljene po automobilima po celom Kraljevu. Kačili su ljudima ispod brisača. U tabloidima pišu da sam šiptarski lobista, kako sarađujem s albanskim partijama iz Preševa, kako sam pretukao prvu suprugu, drugu suprugu, pokojnog tasta, da sam huligan koji je upadao sa sekirom u bolnicu. Dele i jednu moju fotografiju na kojoj stojim pored konja, pa pričaju kako se ljubim s konjima… Bolesna jedna kampanja“, naglasio je Matović

Istakao je da je Glišić u pomenutoj emisiji, koja je bila četiri dana posle izbora, od sat vremena gostovanja 45 minuta pričao o njemu.

„Tri puta je citirao Zlatana Ibrahimovića: ‘ako želiš da se igraš s vatrom, daću ti vatru’, a na kraju je rekao ‘ako je pametan, on će da zaćuti’, ali kao nisam pametan pa ću nastaviti… To sam shvatio kao otvorenu pretnju“, podvukao je Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari