Glišić: Priče o smeni Radomira Nikolića su lupetanja 1Foto: sns

Višemesečne medijske spekulacije o navodnoj smeni gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića zvanično su demantovane.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je da Nikolić ostaje na gradonačelničkoj funkciji u Kragujevcu, a da su medijski napisi o njegovoj smeni „gluposti i lupetanja“, te da to (smena) „nije tema, niti će biti“.

– To su gluposti, nikada to niste čuli ni od koga iz SNS. To je bila pusta želja nekih medija, koji iz nekog razloga žele da Radomira Nikolića stave na tu neku listu o kojoj mi nikada javno nismo govorili, niti ćemo javno govoriti, dok unutar stranke ne donesemo neke odluke. Pa nećemo čak ni tad, nego će ljudi znati da je neko u nekoj sredini smenjen, ili da je neko u nekoj sredini poneo teret sankcije zbog nečeg lošeg što je uradio. Svakako to nije Kragujevac, kazao je Glišić sinoć u izjavi za Televiziju Kragujevac, ocenivši da su priče o smenjivanju čelnika Kragujevca „lupetanje“ od onih koji hoće da dignu tiraž svojih novina.

Radomir Nikolić je sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali je na stranačkim organima podržao prošle godine predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

Darko Glišić je u intervjuu Blicu pre dva meseca najavio da će do kraja maja u SNS biti smenjeni oni koji su loše radili, i da se priprema analiza rezultata i uspeha. Nakon toga, mediji su spekulisali da se sprema „čistka lokalnih šerifa“ u SNS. Pominjani su Požega, Lajkovac, Požarevac, Bosilegrad, Blace… Pisano je i da je predsednik Srbije i SNS održao sastanak sa 850 šefova lokalnih odbora. U tom kontekstu pominjana je i smena Nikolića. Lokalni mediji danas su objavili saopštenje Zorana Jozića, predsednika opštine Blace, koji je podneo ostavku na tu funkciju, ali je naveo da ostaje veran Vučiću i SNS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari