Darko Glišić (SNS): Ne želimo mimo volje građana da vladamo četiri godine 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je danas, komentarišući zahteve opozicije za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, da je plan Vlade Srbije da radi pun mandat od četiri godine, ali da ta stranka „ne želi mimo volje građana da drži mandat“.

„Izbore mogu da traže, ali izbori su održani i plan jeste da se četiri godine radi posvećeno i marljivo, ali nikada ne možete da isključite da ako neko baci tu rukavicu i kaže da su se promenile okolnosti i da građani misle drugačije – mi ne želimo da mimo volje građana držimo taj mandat. Što se nas tiče, plan jeste pun mandat, ali videćemo. Ako okolnosti budu takve da moramo još koji put da pobedimo – pobedićemo ubedljivo“, rekao je Glišić za televiziju Pink.

Predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, koji je izneo zahtev za održavanje novih izbora jer je „vlast promenila politiku prema rudarenju litijuma“, Glišić je odgovorio da je „imao izbore 2. juna, pre dva meseca“, ali da ih je bojkotovao u većini gradova i opština gde su se održavali.

„Oni poraz za koji znaju unapred da će ga doživeti, izbegavaju kroz to takozvano bojkotovanje“, naveo je Glišić, koji je i ministar za javna ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari