Godfri: Amerika Srbiji i Kosovu nudi šansu

Ambasador SAD u Srbiji, za Danas, o sastanku u Beloj kući 27. juna

Ostavite komentar


  1. Kosovo je Ogromna USA vojna Baza stime je sve o samostalnosti Kosova razjasnjeno! Konacno cilj je u biti ujidinjenje sa Albanijom stime bi Jadranska obala za uvek BI zatvorena bila za Rusiju ! Dokaz je i to da CG brzim postupkom postala Clan Natoa tako da ni Srbija nema gde da trazi izlazak na more (koju nikada nije ni imala) stime iRusima „odzvonilo“! Samo sam zelio reci da je pitanja samostalnosti Kosovo u biti vise na papir nego u stvarnosti jer u Praxi dugorocno gledano nemaju uslove za to! A mogucnost „2 miliona Albanaca ponovo u okviru Srbije Sa Vulinom kao Sefa Americkim Generalma na ja ?!…..?!

  2. Hvala vam na ponudi gospodine Godfri. Od vase dobrote i, iznad svega pravde, nama trne zubi.

  3. Godfri je pravi gospodin koji, naravno, radi posao koji mu je u opisu radnog mesta, ali ga radi pristojnije od prethodnika, sa mnogo više stila i takta. Hvala mu na šansi, doduše, nama zapravo i ne manjka šansi da se samookrivljujemo, samoporeknemo, samounizimo i samouništimo. Jeste, imamo sklonost da pucamo sebi u noge. Srećom, slabo gađamo pa ponekad promašimo. Nadam se da će tako biti i ovaj put, bez obzira na odsustvo nagona za samoodržanjem i beskrupulozni oportunizam i sebičnost vlasti, opozicije, glasača, intelektualaca.

  4. Ja cu biti pragmatican. Uz postovanje Rezolucije 1244, i garanta Rusije (tu ce se i videti njihova spremnost da zaista stoje iza onoga sto su potpisali), lagano, nonsalatno, sa dogovorenih 1000 vojnika pod lakim oruzjem, usetati na Kosmet (naravno, jednostavno ignorisati USA, jer ko su sad pa oni?), i otići braniti spoljne granice svoje drzave. Naravno, sve uredno najaviti organima EU i UN-u. Neka americke baze, polako ce otici. Mislim, USA je „tamo daleko“. EU treba da brine o svom dvorištu. Ljudi, nema nazad i nema dalje. Ovo sa razvuklo. Kom obojci kom opanci. Ja sam jednom ratovao, u srpskoj ali za Srbiju. I tada sam sebi ponavljao „samo da nam Srbija ostane“. A bio sam tamo gde sam i rođen u Sarajevu, tada, u Srpskom. I ceo zivot sam u Bosni. Ali sam video sta se zbiva. Vreme je (i tada je bilo nazalost), za drasticne mere i promene. A sad je trenutak, jer srecom, drugi su igraci (Rusija i Kina), sada oni koji vode loptu, dobar dio ove globalne igre. Nažalost, dodje trenutak kada nema nazad

Ostavite komentar


Politika

"Ministar Siniša, odbornik Mali": Šalje li Siniša Mali svojim prisustvom u Skupštini grada Beograda poruku Aleksandru Šapiću? 8

„Ministar Siniša, odbornik Mali“: Šalje li Siniša Mali svojim prisustvom u Skupštini grada Beograda poruku Aleksandru Šapiću?

Ministar finansija Mali, u isto vreme je i odbornik u Skupštini grada Beograda, a naši sagovornici iz redova opozicije smatraju da je uloga odbornika Malog da zameni u nekom trenutku, ako zatreba, gradonačelnika Šapića na toj poziciji, a njegovo neglasanje za rebalans budžeta grada predstavlja poruku aktuelnom prvom čoveku prestonice.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.