Srpski državni vrh obavešten o uslovima za pomoć EU: Vučiću i Kurtiju rečeno da nema para ako ne normalizuju stanje

Od specijalnog izveštača iz Brisela

Ostavite komentar


  1. Одлично. Нека се евроатлански окупатори окану Србије, па да распишемо референдум за улазак у БРИКС.

  2. Navodno od 2000 mi primamo novcanu pomoc od EU ja kao gradjanin niti sam video taj novac niti sam osetio boljitak.EU je dobila nase fabrike,zadruge,firme za 1 DM i plus po 10 000 Eura ili 20 000DM po radniku koji zaposljavaju i koja je to dobrobit za nas.

  3. BRIKS – kakv god da je, nije ni on kanta za politicko smece. Uclaniti se u BRIKS, EU, NATO ili neki slicni pakt nije isto kao i uclanjenje u Gradsku biblioteku. Sve te organizacije i savezi nisu voljni ni zainteresovani za neku masovnost i primanje svih onih koji tek tako iz nekog kaprica izraze zelju da postanu clanovi, nego vode racuna i o tome da im clanstvo bude kvalitetno, pre svega u ekonomskom segmentu.

  4. Slobodno stavite da u izveštaju stoji i napredak Srbije u mnogim oblastima. Kada nije bilo napretka, pisali ste po 10 tekstova o tome.

  5. Evropska Unija i Amerika pokazuju ozbiljni nedostatak analitičnosti i razumevanja sveta, kome nameću milom ili silom, svoje vrednosti. Verovatno nemaju ljudskih i drugih kapaciteta, ali i imaju previše korumpiranih nižih birokrata, koji koriste nedostatak kontrole svog rukovodstva, da prave koruptivne dilove sa nedemokratskim režimima. I u slučaju dolaska na vlast radikala Vučića i njegove kasnije i do danas nečuvene antidemokratske i antievropske i antisrpske politike. Ogromna je greška demokratskog sveta. Zarad ucene Vučića da prizna Kosovo, napravili su od Srbije Frankeštajna evropske zajednice. A zabluda o kontroli jednog čoveka kome je dopušteno 11 godina trovanja Srbije, će se vratiti uskoro, nažalost, i svim građanima Evrope, koji su imali poverenje u svoje korumpirane nesposobnjakoviće. Bez demokratske Srbije, a godine su uludo straćene, neće biti mira ni na Balkanu, ni u Evropi.

  6. Ja misli mislim da još nismo prešli u ovce. Ajde ti meni pokloni 100€,pošto nemam.

  7. Sta je sa zahtevom za istragom u slucaju Banjska i sa zahtevoim za predajom Radoicica vlastima na Kosovu * ? Sta se to iznenada pravite ludi ?

  8. Kakava normalizacija stanja u Srbiji kada su i mediji i pravosudje pod cizmom Vucic Aleksandra ?

  9. Da vidimo, Albanci treba da formiraju nekakvu bezvrednu NVO i to u „skladu sa ustavom drzave kosova“ dok Srbija treba da prizna i legalizuje otcepljenje dela svoje drzave, prekrsi svoj ustav i odrekne se bitnog dela svoje teritorije, istorije, verskog nasledja i stotinjak hiljada Srba. Kao „podsticaj“ nude se, ne sest milijardi evra, nego sest milijardi podeljeno na sve drzave i tvorevine na Balkanu i to za finansiranje projekata iz EU, koje ce da odrade firme iz EU i nadgledati „eksperti“ iz EU. Naravno ti projekti, firme i eksperti ce biti papreno placeni iz tih sest milijardi. Pa to je fantasticna ponuda, ko to ne bi odbio od Srba?

  10. Evropska unija je na zalasku. Ima mnogo clanica i tesko se usaglasavaju jer svako gleda svoje interese. Kada bi se svi ponasali kako kaze Komisija onda je problem suverinitet drzava a to vec ne ide. Zbog toga ce se sve vise isticati razlike sve teze usglasavati.

  11. Strana ulaganja u Srbiju su otprilike oko 3,5 milijardi, godisnje. EU planira da sa 6 milijardu, kroz tri godine, podigne BDP svih zemalja balkana za 30%. Oni stvarno misle da smo debili.

  12. e, konačno prav mere! pročitajte komentare, i jasno se vidi da srbima nit treba evropa nit njene pare. Pa izvolte gospodo u rusku federaciju, tu su se svi leba najeli. OBJAVITE KOMNETAR!

  13. Evropa na izdisaju, samo što se nije raspala u psramparčad, bla, bla, bla, bajke „Krezube Srbije“ Samo nedostaje parola “ Ješćemo i korenje ako treba“ pa “ Srbija se saginjati neće“ EU treba ukinuti svaku pomoć bepomeniku i njegovoj bandi.

  14. @Драган
    Izvini, ali okupirala nas je Rusija i KGB-ovsko smeće još dolaskom Miloševića na vlast i još uvek ne popušta stisak. Dokaz si ti i tvoji istomišljenici koji su slepi kod očiju. A za BRIKS održi referendum u svojoj zgradi, ali prethodno obavi anketu da vidiš da li neko, pa i ti, uopšte zna šta znači BRIKS i kakvu korist bi imali od takvog razuđenog saveza.

  15. @ Nikola Jovanovic
    A zasto da idemo bilo gde, ovo je nasa kuca….ko je. Ama usadio taj impuls da bezite, Vama deci, unicima tih stamenih komunistickih gromada, sto su golim prsima na bajonete kidisali. Ko je pravio svoju kucu, kamen po kamen, ciglu po ciglu, ne misli nigde da ide.

  16. Eu ist Eine illusion !! kad eu nestane biće u Evropi skandal!!… Dragi Srbi izdrzizlte na kraju vičete dobitnici !! ovo sve je samo iluzija!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.