„Raspravi o NATO bombardovanju Srbije nije mesto u Savetu bezbednosti UN“: Gogić izneo razloge zbog kojih je predlog Rusije u SB UN odbačen

Ostavite komentar


  1. Nije to istorijska tema nego neosuđeni genocid kolonijalnih sila. Vreme će pokazati ko je ko i zločinci će platiti cenu kad tad. Igra mečka i na njihova vrata.

  2. Ja kad ne želim da čujem istinu zabranom sagovorniku da govori. Inače tvrdnja ovog tzv. politikologa da bombardovanje nije uzrok današnjeg stanja na Kosmetu je smešna i detetu u kolevci.

  3. Ne razumem postojanje ovih institucija. Nikakve vajde od njih, samo prazne reči. BZVZ.

  4. nešto što se desilo pre 25 godina,ili pre 100g. !! povodom godišnjice od bombardovanja.smesno

  5. Sreća što nam je Francuska „srdačan prijatejl“ (ako je ceniti po zagrljaju).

  6. Требало би објаснити овим стручњацима да је Косово и Метохија саставни део Србије где се и данас депавају свакакви злочини још увек……можда је за њега то историја али за људе који тамо сада живе је још увек садашњост.

  7. Zasto se onda konstantno nameće tema „genocida u Srebrenici“ u SBUN-a?

  8. Гогићу у једном смо сагласни, када се убијају Срби о томе се НЕСМЕ расправљати.

  9. Naravno da licemerno zapad i članice NATO-a nisu htele da formalno priznaju svoje bahato i agresivno delovanje protiv jedne suverene članice UN. Trenutno bi te siledžije volele da zaborave 1999 godinu ali pravda dolazi po svoje kad tad i oni to znaju

  10. ЗЛОЧИНИ И ЗЛОЧИНЦИ

    Савет безбедности УН није расправлјао о 78 дневног и ноћног злочиначком бомбардовању Србије 1999. године. Јасно је зашто, злочинци не желе да чују о својим злочинима начињеним над СРЈ. Овоме је помогло и укидање судског процесапротив НАТО од стране наших демократских снага након петооктобарске промене. Садашња власт мора да покрене поново процес за надокнаду оштете тешке, неки кажу, сто милијарде евра, а не да се љубе са Клинтоном и Блером.

  11. Divim se kako si pametan Gogiću.Izgovoriti toliko laži ,mržnje prema svojoj zemlji u malom tekstu.Bravo samo nisi reko ko te plaća.Da nije Konrad Adenauer politička organizacija Nemačke.Da li tamo pričate kako su dede tih koji te plaćaju izvodili decu iz školskih klupa na streljanje u Kragujevcu.Pročitaj Krvavu bajku Desanke Maksimović.Sinovi tih Nemaca su bombardovali Srbiju.Istorija…

  12. I dalje se vrsi etnicko ciscenje Srba sa Kosova,pljacka njihove i nase imovine i naravno da to nije istorijska tema,vec trenutni ptoblem i naravno da je mesto svagde i u svakom momentu

  13. Kosovo je Srbija prema povelji Un 1244 a SRJ je 99 g bombardovana bez odluke SB UN to treba da se raspravlja na UN agresiju NATO moraju osuditi i zlocin nad neduhnim narodom

  14. Nikome 2023. nije palo na pamet da u SB UN za 20godišnjicu upada Amera u Irak zahteva sednicu SB UN, ni Rusima ni Iračanima.
    SB se bavi aktuelnim žarištima kao što je Gaza, a ne davno prošlim događajima.
    Ovo je stvar Moskve, koja preko Kosova pokušava da reaktivira svoju agresiju na Ukrajinu.

  15. Kako da ne, a Srebrenica je pre nekoliko godina bila „sveža“ tema.
    Kakvi su to licemeri.

  16. A taj Minimus Gogić je izgleda od Boga “ Ovlašćen“ da procenjuje šta je tema za SB UN? ČOVEK SAM

  17. Savet bezbednosti treba da stavi ilegalnu srpsku agresiju i okupaciju Kosova iz 1912. koja je uzrok svih problema do danas.

  18. Mark nemoj da se zaceniš od smeha . Ljudi i danas umiru od posledica tog NATO zločina !

  19. Zasto je turska morala da prizna genocid prema susedu posle 70 i vise godina a srbija 25 g nema pravo ni na izvini,a da ovo je istorija o tome ce istoricari raspravljati samo to onda nema tezinu.evo sad su otvorili arhive u vasingtonu o tome ko je kako pomogao raspad jugoslavije da li mislite da postoji ijedna emisija o tim arhivima .

  20. Svedoci smo decenijskog raspadanja medjunarodne zajednice i pravnog poretka u toku kojeg i jedna, i druga strana imaju „objektivne“ argumente, a u suštini obe strane uvek nastupaju samo u korist štete onog drugog. Zato ćemo i završiti kako je, sada već, svima i očigledno i jasno.

  21. U ovakvom odnosu snaga u SB UN nikad neće doći na red tema koja bi osudila NATO

  22. To je aktuelna tema a ne istorijska.Zbog jednog bitnog fakta koji glasi-Savet Bezbednosti (u kome je i Francuska)nije jos uvek,ni posle 25.godina od ilegalnog bombardovanja nase zemlje nije realizovao,implementirao do kraja svoju rezoluciju br.1244.Vec je istom zlocincu(protiv mira,majke svih zlocina)NATO-u dozvolio da rovari i gradi svoju bazu Bonstil na srpskoj zemlji i tako nam otudji(otme) juznu srpsku pokrajinu-Kosmet.Kada raspravljamo o bilo cemu trebamo se drzati cinjenica,nikako tumaciti osecanja ili ideologiju.

  23. se raspravljalo, kakvii bi bili zakljucci? Mi smo to stojicki prihvatili i oprostili amerima koji ce na nase veliko zadovoljstvo podici ono sto su polupali.

  24. Trenutno stanje na Kosovu je posledica balkanskih ratova i nešto dalje istorije koja je veoma interesantna.

  25. Ako se Savet bezbednosi bude bavio događajima iz prošlosti, onda dnevne teme ne bi stigle na red do kraja 21.veka.

Ostavite komentar


Politika

Vučić izrazio veliku zabrinutost u susretu sa zvaničnikom NATO 10

Vučić izrazio veliku zabrinutost u susretu sa zvaničnikom NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Borisom Rugeom izjavio da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa Kforom kako bi se osigurala bezbednost Srba na Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.