Gojković: Javnom raspravom do zakona 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ocenila je danas da je neophodno da se u toku izrade Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti sprovede sveobuhvatna javna rasprava i postigne širok društveni konsenzus oko predloga zakonskih rešenja.

To je potrebno kako bi ovaj važan zakon Skupština ne samo donela nego da bi primena odredaba bila u potpunosti i sprovodiva, ocenila je Gojković, saopšteno je iz Skupštine.

Ona je, povodom najave usvajanja Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti, podsetila da je 2016. godine povučena iz procedure jedna od verzija Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Prema njenim rečima, od izuzetnog je značaja da predlagač zakona u izradi njegovog nacrta sagleda najbolja usvojena zakonska rešenja iz našeg regiona, pogotovo iz zemalja koje su već članice Evropske unije.

Gojković insistira da se ovaj zakon, kada ga Vlada predloži, nađe u redovnoj skupštinskoj proceduri, a ne po hitnom postupku kako se to ovih dana predlaže.

Važno je da Skupština dobije dovoljno vremena da učestvuje u donošenju najboljih rešenja, u cilju usvajanja kvalitetnog i sprovodivog zakona, ističe Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari