Gojković: Konceptualna umetnost tipa Marine Abramović

Ostavite komentar


  1. "pa Koraks je, na primer, objavio knjigu svojim karikatura, organizovao izložbe".
    Upravo tako, razlika je što je on autor, a oni su tema, ali koncept izložbe je istovetan.

  2. Lepo ste rekli konceptualna umetnost tipa Marina Abramovic,ali vecina to nerazume ili nece da razume.

  3. Dok su objavljivali i pljuvali bilo je sve ok, sada kada je to prikazano, nastaje problem?! Zasto?

  4. U izlozbi se pronalaze samo "krivci" koji pokusavaju sada sve da demantuju, ali bezuspesno.

  5. Sada narod moze da vidi i da se uveri koliko je lazi i uvreda izreceno na racun Premijera!

  6. Svojim napadima na izložbu ,napadači žele da svoj stav o njoj ,nametnu i onima koji posete izložbu.

  7. Ako vi to ne razumete, ne znači da mislite logično. Ova izložba sa umetnošću Marine Abramović nema nikakve veze! Sa umetnošću još manje! Ova izložba je stub srama za novinare i karikaturiste! Gde je tu dokaz da su sve laži? Nigde! To tvrdite vi i vlast u kojoj učesvujete, gospođo Gojković! Da li vi u opšte znate šta je to demokratija? I od koga i čega se SNS večito brani?

  8. Predsednica skupštine je u pravu, ko je Koraksa pitao šta? Žarkovića? I tako dalje i tako bliže…nije u redu.

  9. iskreno da vam kažem, ne razumem ni ja, ali sta da radimo kada je sujetnih i bezobraynih bilo i bice. je ste pisali, jeste, jeste lagali jeste..

  10. Totalno destruktivni karakter komentara, u osinje gnezdo zvano NUNS I NDNV ne sme niko živ da dirne. Strašno.

  11. Naravno da se zna kome ovo smeta, i ko pokusava da skupi politicke poene

  12. Ha,ha, koja konceptualna umetnost, ovo je definicija za SNS glasače. Ovim je ““““Naša Maja““““ istakla svoju kandidaturu za Ministra culture…

  13. Izlozba je jasna slika stanja medija u Srbiji, prica o cenzuri vise ne pije vodu.

  14. Marina Abramovic bi mogla da tuzi preletacicu Maju Gojkovic jer sund SNS uporedjuje sa onim sto ona radi a sto postuje svet.
    Kada kaze "moja stranka" nije jasno na koju Hidzab Maja misli od PET kroz koje je "prozujala".
    Nije dovoljno reci da su "to izmisljotine".
    Treba reci koje su to izmisljotine, navesti ih.

  15. Lepo je iznositi neistine u medije, a problem je akd neko sve do ponudi na jednom mestu gradjanima u vidu izložbe. Svašta.

  16. Nesvakidašnji način dokazivanja da stvarno nema cenzure u novinarstvu, to za pojedince verovatno postoji i postojaće i dalje.

  17. Ako ovu izložbu shvataju kao pritisak a on to evidentno nije onda su gospoda izgleda svesna koliko su preterali u pljuvanju po SNS I Vučiću.

  18. ZAINTERESOVANOST JE VELIKA.SVI MOZE DA VIDE STA SE PISALO U PROTEKLOM PERIODU

  19. U našem društvu sve što je različito je osudjeno na propast. To je neshvaćeno od javnosti. Tako je i ovaj put.

  20. Mediji se iznenadili slobodom koju imaju pa im sada krivo što drugi uživaju u njoj.

  21. Smotra Vučićevih krpenih lutaka, Leteći cirkus Montija Vučića. A nigde dvorske lude da Čudotvorivog upozori da ne pravi gluposti. Pa tako kisnu na paradi kao miševi, pa se suše na sednioci Vlade na kopu Tamnava, a izgledaju kao da su na Mesec pali sa Marsa, pa Kosmajac kojem ne mogu da dokažu ni prelazak ne crveno preko pešačkog, pa sapunska opera Fantom u SavaMali, pa ova debilna izložba svemoćnog kustosa. Vučiću, pod hitno angažuj dvorslu ludu, od ovih običnih nema vajde, a posrneš li, prvi će ti zabosti nož u leđa.

  22. A zasto ovi koji se bune zbog izlozbe ne organizuju svoju koja ce demantovati sve ovo?

  23. Znaci, moguce je pisati o svakome sve i svasta, a taj neko ne sme da prezentuje sta je to sve pisano o njemu, jer bi to moglo da se tumaci ne znam kako! Kojesta! Odlicna stvar je izlozba, jer u moru informacija koje dobijamo kroz elektronske medije svaki dan, mozemo da sagledamo neku retrospektivu, u ovom slucaju pisanja o SNS kao vladajucoj i najmocnijoj stranci u Srbiji. Utisak i nije za ponos mnogima.

  24. Izlozba je postavljena odlično i preporucujem svima da je posete i vide da nema cenzure u Srbiji

  25. Objašnjavati konceptualizam nekome ko ne zna ni reda ni poretka jalov je posao

  26. Šta bi ste hteli, vi koji tražite loše ,,namere" u organizovanju ove izložbe, prepune spontanih dokumentovanih fakata? Možda, da gospođa Gojković reaguje po vašem sistemu upitanosti: ,,Zar više veruješ svojim očima, nego nama ,,cenzurisanim cenzorima istine"? Bez obzira na opštu dževu u kojoj ,,dokazano pretvarate u nedokazivo", lepo je čuti reči u kojima neko posmatra izložbu i očima umetničkih impresija, kako to radi gospođa Maja.

  27. Na izložbi se moglo videti koliko pojedine novine lažno okrivljuju Vučića.

  28. Steta da ovakvu izlozbu sa izvanrednim kulturnim nabojem ne vidi ceo svet. Napravite ovo isto u Briselu.

  29. "Konceptualna umetnost tipa Marine Abramović" kaže konceptualni idiot tipa Aleksandar Vulin

  30. Sve njihove optužbe da u Srbiji ima cenzure pale su u vodu. Smeta im što je to sada svima očigledno.

  31. Ako ovu izložbu shvataju kao pritisak a on to evidentno nije onda su gospoda izgleda svesna koliko su preterali u pljuvanju po SNS I Vučiću.

  32. Lepo je iznositi neistine u medije, a problem je akd neko sve do ponudi na jednom mestu gradjanima u vidu izložbe. Svašta

  33. Koliko botova ovde ima… Rade sendvici katastrofa… Udarilo u glavu.

  34. "konceptualnost" im u svakom gestu, svakom diletantskom projektu i ispraznom lupetanju botova, pa zar to korporativno partijsko podzemlje kao razume o čemu se tu radi?! opsada ““Danasa““ generisanim komentarima sa proizvodne trake informativne sekcije dovoljno govori koliko su zaglavili u sopstvenim nebulozama.

  35. Kao sto je i naglasila, niko ne namece necije misljenje, svako moze da proceni da li ima cenzure ili ne.

  36. Ovo je izlozba kao i svaka druga, i vredi je posetite, ne treba se dizati tolika polemika.

  37. Sta, botovi su kao culi za Marinu Abramovic? Da, kao sto je car Dusan cuo za hidrogensku bombu. Maja Gojkovic – simbol botova! Beskarakterna, vlastoljubiva, poltronska, bezidejna!

  38. Ljuti su pojedinci jer nemaju adekvatan odgovor na ovu izložbu…pokazuju nemoć.

  39. SNS-ovci, skinite se malo sa mreze i radite nesto. Ah da, pa vama je ovo posao. Super je vama. Na vlasti ste svakako, ajd malo oladite, i vi i onaj vas supermen. Ja nisam bio pametan kao vi pa se sad vracam na moleraju, diploma fakulteta sam odavno pocepao ali sam obraz sacuvao. I samo se setite da nista nije vecno, a obraz se samo jednom gubi. Ajd uzdravlje, odoh da radim, gladna mi deca.

  40. Ukinite ovu potvrdu "nisam robot",nemojte da se ovaj "običan narod" muči i gubi vreme dokazujući da "nisu" ono što jesu.Nije u redu da ih ograničavate,oni su vam najbolja (besplatna!) reklama.Čim su počeli da vas opsedaju-znači da postajete ozbiljan faktor na medijskoj sceni.Sajt na kojima ne dominiraju,bilo komentarima bilo "ocenjivanjem",nije ni vredan posećivanja :)))

  41. Besbi su na tekstove koji su objavljivali sami. Besni su na SNS koja je njihove tekstove izložila u Progresu, besni su na SNS i vlast koja je drugačija od svih ostalih i koji se ne stide njihovih laži.

  42. Cenzura, to je i bio cilj izložbe!! Sami procenite ima li je u Srbiji ili nema!!

  43. Šta ova prevrtaljka priča uopšte? Ovo liči na Marinu Abramovič kao gajde na muziku!

  44. Ne znam cemu ovolike kritike, ocigledno da sloboda medija nikada nije bila jaca.

  45. Vidim publika , sve obožavatelji konceptualne umetnosti: Maja, Mali, Nebojša iz Beograda, trener teniske reprezentacije…
    Ako je Maja postavila, onu svoju čuvenu fotografiju iz Teherana, možda i zaliči na konceptualnu umetnost, ali na Marinu Abramović sigurno ne.

  46. Samo da i kod vas ne bude golotinje kao kod Abramovic. Sve se moglo svariti, ali to…

  47. Nisam video Izložbu,ali vidim reakcije vlasti.Maja Gojković pak tvrdi da izložba nije izložena za nešto ružno,nego je to karakteristična osobina karikaturista,da na smešan način prikažu naš način života.

  48. Država ih finansira, a oni omalovažavaju rad premijera i ostalih ministara.

  49. Gradjanima je data mogucnost da sami procene da li ima cenzure ili ne i ja tu ne vidim nista lose.

  50. Sve sami poznavaoci umetnosti, a za osam godina obaveznog osnovnog obrazovanja nisu uspeli da steknu elementarnu pismenost. Zar se i svedocanstva kupuju na buvljaku?

  51. Zaključak ove izložbe je definitivno da u Srbiji cenzure nema niti je bilo.Autori tekstova su sada besni jer su raskrinkani i više niko posle izložbe im neće verovati kada pričaju o cenzuri.

  52. Ova izložba na pravi način pokazuje da u Srbiji cenzure nema i da je sloboda medija apsolutno izražena.Tako da one koji pričaju o cenzuri zaista treba da je sramota.

  53. Citam ove komentare i cini mi se da je Danas bas citana novina medju clanovima SNSa. Nadam se da kupuju stampane primerke, trebalo bi blokirati pristup sajtu sa ovih organizovanih IP adresa tipa panini

  54. Ne vidim razlog za toliku buku, izlozba je dokazala da danas postoji veca sloboda medija nego u vreme dok je Tadic bio na vlasti.

  55. Neki se uporno trude da daju drugi smisao izlozbi i da je protumace kao pritisak, ali ono sta je izlozeno pokazuje da pritisak na medije ne postoji.

  56. Majo,a sta se desilo u Hercegovackoj???Ne zamajavajte nas kao novim temama..Bas me briga za izlozbu

  57. Jadna je ta vasa konceptualna umetnost, ovo sto vi presvuceni radikali ( Seseljevci ) radite, vise bi moglo da se nazove idiotistickom "umetnoscu" sa zakasnjenjem. Posto je "neko" prodao 5. oktobar 2000. god. a vi djuture niste bili lustrirani i zavrsili iza resetaka Zabele, na celu sa Seseljem. Nikolicem. Vucicem… i ostalim srbijanskim politickim otpadom uracunat je u takvu "elitu" i Dacic Miljacka Ivica sa svojom mentorkom Mirom Markovic. E to bi bila konceptualna umetnost i nazvana bi pravim imenom a to je PRAVDA.

  58. Pa kako zasto su besni? Dokazano je da cenzure nema,a sve vreme potenciraju da je ima. Besni su jer su se sami sebi zgadili posle svih onih lazi i gluposti koje su napisane o Sns-u, a najvise o Vucicu.

  59. Da li iko misli da je Maja Gojković ikada videla bilo šta iz opusa Marine Abramović? Inače, toplo preporučujem Balkan Erotic Epic, kratki art-house film (Destricted, 2006). Imala bi šta da vidi!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.