Gojković: Memorandum o saradnji sa Panafričkim parlamentom 1Foto: www.wikipedia.org

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Panafričkog parlamenta Rodžerom Nkodo Dangom, sa kojim je potpisala Memorandum o razumevanju između dva parlamenta, što je prvi takav memorandum Narodne skupštine sa jednom kontinentalnom organizacijom.

Gojković i Danga saglasili su se da potpisivanje Memoranduma predstavlja početak novog oblika međuparlamentarne saradnje u interesu građana, kao i da očekuju da će uskoro uslediti konkretni koraci u saradnji kroz projekte, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Memorandum predviđa da će Narodna skupština i Panafrički parlament, imajući u vidu zajednički interes i značaj razvoja bliskih i prijateljskih odnosa Srbije i zemalja članica Panafričkog parlamenta, podsticati na uspostavljanje i razvoj saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, između parlamentarnih radnih tela, a intenziviraće i saradnju na planu međunarodnih parlamentarnih organizacija, kada je reč o temama od zajedničkog interesa.

Gojković se u ponedeljak, prvog dana posete, obratila poslanicima na plenarnom zasedanju Panafričkog parlamenta, a imala je i susrete sa predsednicima parlamenata zemalja članica, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari