Gojković: Ne planirajte spaljivanje parlamenta 1Foto: FoNet

Jeremić , Radulović i Janković, po onome što su izgovorili u paralmentu, trebalo je bar četiri puta da odgovaraju, za državni udar u Srbiji, jer od 2000. do 2012. godine kada je partija Vuka Jeremića bila na vlasti bar četiri puta parlament nije radio za vreme predsedničke kampanje.

Ovo je izjavila predsednica Skupštine Maja Gojković, na današnjoj drugoj konferenciji za novinare, odgovarajaći na kritike zbog toga što parlament neće raditi do izbora.

Ona je istakla ovi predsednički kandidati očigledno spremaju neki drugi scenario i da su zainteresovani za destabilizaciju Srbije i haos u slučaju da se suoče sa eventualno lošim rezultatima izbora. Ona ih je pozvala da zaborave takve scenarije i da  ne planiraju spaljivanje parlamenta  onako kako su to radili u skorijoj istoriji, nego da poštuju volju građana.

Čuli smo danas Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da je ovde na delu nekakva diktatrura  zbog pauze u radu parlamenta. A sve to su izgovorili baš iz skupštine, uz moju dozvolu”, precizirala je Gojković.

Ona je navela da je  odlukom da dozvoli obraćanje poredsedničkih kandidata iz Skupštine prekršila Poslovnik i sva pravila i odluke o unutrašnjem uređenju parlamenta, ali da je to učinila samo zato da se potpuno obesmisli sve ono što oni govore već mesecima.

Maja Gojković još jednom je pozvala predsedničke kandidate da poštuju zakon i Ustav ove zemlje i demokratske principe  i da isključivo poštuju volju građana Srbije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari