Gojković tražila izvinjenje Pašalića zbog kašnjenja

Zbog nesporazuma na relaciji Gojković –Martinović početak sednice Skupštine Srbije obeležile kritike i izvinjenja

Ostavite komentar


  1. Odakle ideja da je Pašalić „vratio poverenje naroda u tu instituciju“????

    1. Radi na ugledu snsekte. Bruka. Veze nema, ali bukvalno.
      Opozicijo, vreme je da reagujete.

    2. Ideja sektasa sns, pa to je njihov nivo, jeste doveo je do nivoa pijace. Otvorena vrata, odeljenje za nehitna postupanja, lutajuci cirkus po svetu Pasketa i svite. On veze sa mozgom nema. Sramota nas je bilo danas da slusamo, on jednu prituzbu ne moze da objasni. Neotesan, neobrazovan, slika i prilika sns drzave

    3. Ova bitanga me je slagala. Bio sam na prijemu pre godinu i po dana, podneo sam prituzbu, rekao mi je da ce sve biti reseno i da ce zvati. Nikada se nije javio , niti sam dobio neki akt od njih. On je prevarant. A vi lopovi sto ste mi smanjili penziju i sto podrzavate ovog, svi cete odgovarati

      1. u civilizovanom svetu na koji se toliko često pozivamo, stvari se ne rešavaju telefonom i pozivom jednog čoveka. Postoji sistem, institucije. Kad to naš čovek bude shvatio možda će ovde biti nade. Do tada ništa. Razumem ogorčenost zbog smanjenje penzija ali je Strazbur u brojnim odlukama protiv drugih država koje su slično radile, presudio da nema kršenja ljudskog prava na imovinu. Tako da nemojte nasedati na besplatna zastupanja i postupke radi naplate zbog umanjenja penzija. Dobro se informišite jer Strazbur objavljuje odluke koje je doneo.

        1. A ko je tebe sta pitao? Jel sam od tebe trazio savet? Trazio sam.od zastitnika, kojeg ja placam i zeznuo me. Sigurno da nisam jedini. Sektasi, dabogda vas nova vlast zatvorila. I izabrala nove ljude, ali ljude, a ne idiote.

          1. Po tonu i rečniku koji koristite teško je poverovati da išta plaćate. Bilo bi lepo kada biste isti upristojili, da bude dostojan diskusije

    4. Bice on ZG, dok ne dodje nova vlast. Razumem ljudske slabosti, poznajem sistem, ali ona predstava danas je previse cak i za Srbiju. Jesmo propali ali ovoliko…nemam reci….oni ga hvale, a nemaju pojma o cemu pricaju, on raste kao kvasac, a nema pojma da je greska sto ga hvale…..zbrka, a bice i frka….ne moze jos dugo ovako….

  2. Cuvam bebu i gledam prenos na netu (prekinut na rts prenos). Koliko pozicija hvali ZG, svi, najvise SNS, sad je jasno koliko je „nezavisan“. Jadno…..jadni gradjani, tuzna Srbija. Ova bruka od coveka vratio ugked institucije, dve recenice ne moze da sastavi.

    1. Vi izgleda da čuvate bebu samo onda kad se piše ili govori o Zaštitniku građana ? Haha

      1. Da, cuvam bebu, ja sam majka i brinem za njenu buducnost, kad su polupismene i polusmene spodobe zastitnici, a jos je jadnije sto ima svoje botove. To pokazuje da nije bas ni normalan.

        1. Samo napred, dobro je naučite da botuje. Imate znanja a i iskustva.

          1. Botu ZG, ja radim u banci, sef sam pravne sluzbe. Super zadovoljna, na porodiljskom. A vas pratim radi opsteg informisanja i gadjenja koju osecam prema ovom nakaradnom sistemu. A vi ste bas jadni. Moje zlato svakako nece botovati, a narocito ne za sefa i njegovu milost.

          2. Ne odajete utisak šefa pravne službe banke, niti nekog ko je zadovoljan, a još manje nekog ko prati rad ZG samo „radi opšteg informisanja“ jer ste previše upućeni za prosečnog čitaoca. Biće ipak bolje da učite dete botovanju, šteta ne iskoristiti toliko vaše znanje i iskustvo

          3. Molim da objavite moj komentar, kao repliku na komentar propalog drzavnog sluzbenika. Nije svejedno cija ce biti poslednja, imajucj u vidu da ja placam porez i to veliki, da bi ove propalice primale platu.

  3. Pašalić imao važan međunarodni sastanak? Da nije možda birao sledeću egzotičnu destinaciju za kabinetski kongresni turizam? Koliko mi je poznato, on je svojevremeno imao veoma zapaženo radno iskustvo sa samostalnim trgovinskim radnjama, pa je moguće da su mu se prioriteti mali pomešali. A moguće je i da je ovaj sukob fingiran, kako bi se stvorila prividna tenzija između Zaštitnika građana i Parlamenta. Godišnji izveštaj mu je potpuno mlak i cenzurisan kroz stotinu filtera, pa kad već ne može da se pohvali propustima u radu uprave koje je utvrdio, dobro dođe i fiktivni nesporazum, da se javnosti baci prašina u oči.

    1. Ali, gospodjo, posle se pokazala obostrana ljubav….opravdao poverenje…..ono je sramota. Da si ZG i da te bolesnici sns onako hvale, strasno.
      Opozicijo, ako postojis, reagujte

    2. Nije, prodavao je odela na Slaviji. Moj muz je kupovao. Kaze da je dobar trgovac.

      1. Na crno je radio sve vreme. Samo ga hvalite…..i moj brat je kupovao odela, to zna ceo Beograd. Na Slaviji, u stanu.

    3. Nado, sve ste u pravu. I za putovanja i za radnju (prodaja šaniranih stvari), a i za noćni bar „Poš“. Covek ima iskustva u različitim oblastima. To ga je verovatno kvalifikovalo da ga OVI predlože za zaštitnika.
      E, onda mu je zapalo da za državne pare putuje sa svitom poslušnika. Ko je ponizno dobar, poslusan bio bi nagrađen putovanje, Grupa za kabinetske ekskurzije je dostigla broj od 10ak poslušnih glavoklimača, mediokriteta… Bahaćenje nije imalo mere, izgubili su kompas. A sad poslusnici tuzni, malo im je Paške rekao da se strpe, proči če interesovanje Danasa za njegova putovanja pa će ponovo krenuti na ekskurzije. A do tada, samo njegove drugarice, sapatnice… Za sviki dobar komentar u njegovu odbranu, raste im rejting kod šefa. Možda će ih opet voditi na ekskurziju. Pa taman su spremili kofere, naučili da poziraju pri slikanju, počeli da kupuju garderobu u autletu Parndorf… A baš su naučili i da se dive šefu….

  4. Pasalic se kiti se tudjim perjem i ovo nije izvestaj o njegovom licnom radu vec izvestaj o radu drzavnih sluzbenika koji rade svoj posao. Paslic, ni nakon dve godine na tom mestu, ne zna koje su njegove nadleznosti, obaveze i sta nosi to mesto.
    Prica o pravu dece…. Pa to je radila zamenica Gordana Stevanovic, kojoj je obecavao da ce nastaviti da radi istu oblast i da ce je predloziti za zamenika u novom sazivu. Na kraju, zavrsilo se samo na obecanju a njenim radom se on sad hvali.
    A o nacionalnim manjinama isto nema pojma. Za to je bio zaduzen njegov drugi zamenik – Robert Sepi. i njega je tapsao po ramenu i govorio mu da ce na sledecem zasedanju Skupstine biti iyabran za zamenika. I niko ga sad ne pita gde su mu zamenici.

    1. Izostavili ste i Milosa Jankovica. Coveka koji je ustanovio i trasirao put NPM a Pasalic mu takodje obecavao da ce mu omoguciti da nastavi rad i nakon isteka mandata.
      Paslic danas nema ni jednog zamenika iako Zakon kaze da ima 4 zamenika.

      1. Mislim da je najbolje da svaki predmet lično proverava i piše preporuke Pašalić. I izveštaj da piše lično. A Stevanović, Sepi, Jović i Janković su jel’te bili tu da prime apanažu i da se ne mešaju u svoj posao. I zaposleni isto, jel da? Naravno da je izveštaj rezultat rada institucije, bilo uvek i biće tako. Ko bi za njih uopšte znao da nisu bili deo institucije? Koje obuke i usavršavanja bi pohađali po inostranstvu i postali tzv. eksperti da nisu bili deo institucije, što važi i za zaposlene? Neka bude neko ekspert a da mu država i institucije to nisu omogućile. Tek to zavređuje poštovanje.

        1. Nije njegov posao da gleda svaki predmet, ali mu je posao da poznaje nadleznosti, da drzi do svoje reci i da zna sta se desava. E, sad sto je on umislio da je turisticki vodic i sto na posao svraca kao u kafanu je drugi problem. Sto nezakonito trosi novac, nezakonito zaposljava sa diplomama tipa sline, je posao za opoziciju. A posle za tuzilastvo.

        2. S to im je Pasalic omogucio, jel? Blago vama kad imate Pasalica. Zavidim vam. Kad bi se salili. Kako je to otuzno. Pricitajte sta ste napisali. Da li se stidite?

    2. Objektivno posmatrano, nisu se ni ti zamenici pokazali kao naročite moralne gromade. Jedan je sve vreme ćutao i primao astronomsku platu, da bi mu se tek nakon odlaska iz instutucije naprasno razvezao jezik. Drugi je primenjivao suprotnu taktiku – bespogovorno je služio i nudio čak i ono što se od njega nije tražilo. Samo još da je ispod prozora zapevao pesmu „Apsolutno tvoj“, naivno se nadajući da će i nakon isteka mandata ostati zamenik. Dame su se, kao po pravilu, pokazale nešto principijelnijim – jedna je glasno govorila o onome što joj smeta i dostojanstveno se povukla, dok je druga malo više kalkulisala, ali je na vreme shvatila da nema pesrpektivu, pa je izvukla rezervnu varijantu iz rukava, tzv. „siguricu“. Sve u svemu, nije korektno pripisivati rezultate rada institucije bivšim zamenicima.

    3. Pa, Paske je poznat po tome da puno prica…..a ko puno prica……sve o svima, pa i ovima sto ga hvale, uh….kada se sazna….sta ce covek, zanesenjak

  5. ZG je nezavisna institucija koja kontrolise sve organe uprave. Izvinite, ali po komentarima, ima li bilo ko normalan u tom organu? Zastitnika ne racunam, on se dovoljno izblamirao, a ovo danas mu je vrhunac. Ali zaposleni, jel sa vama sve ok, sta vam radi? Po komentarima, zaista ne delujete normalno.

      1. Danas je prekinut prenos. Po komentarima vidim da je sns hvalio nezastitnika. Odlicno, veliki minus za njega. Pozdrav za mog Drazu. Profesorka Angelina

      2. U ludnicu, svi pod hitno. Sef i njegovi botovi. Jel ja za vase plate placam porez, bruko jedna! Od nas iz privatnog sektora uzimaju lopovi, da bi se vi zezali. Gledam i one tri jadnice danas pored njega, ona rascupana se ubi da udje u kadar. Samo da dodju drugi i da vas zatvore, to bih najvise volela. Mrzim parazite na budzetu.

        1. Propali ste potpuno. Nema dalje. O danasnjoj sednici obavestiti sve medjunarodne organe za zastitu ljudskih prava.

      3. Propala drzava. Propali drzavni sluzbenici stite sefa od nas koji ih placamo. Zamislite taj nivo. A sef ih mobinguje svakodnevno. Svi znaju, svi citali. Tuga….koliko je jadno biti tako jadan.

      1. Jedna siguurno, mozda dve normalne. Ostali preplaseni, pogubljeni, ponizni…dno.

  6. Danas je prekinut prenos. Po komentarima vidim da je sns hvalio nezastitnika. Odlicno, veliki minus za njega. Pozdrav za mog Drazu. Profesorka Angelina

  7. Pa Maja Gojkovic se žesti i traži izvinjenje od Pašalića. Za to što je malo, sat-dva okasnio??? Ma hajte, molim vas, čemu to sitničarenje.Zar je to kašnjenje. To je njegovo uobičajeno vreme kad navraća u kancelariju, I ona bi da on porani. Ma kako da ne.

Ostavite komentar


Politika

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici 10

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici

Nakon što je radnik u fabrici „Sloboda“ u Čačku povređen usled ekslopozije, pre dva dana, a premijer Srbije Miloš Vučević izjavio da je to očekivano jer radnici u namenskoj insustriji “ne rade u poslastičarnici”, nespokojstvo i strah velikog dela javnosti ispostavili su se kao dominatno osećanje zbog neodgovornosti čoveka koji zauzima najviše pozicije vlasti i trebalo bi da bude zapravo najosetljiviji, odnosno da se zauzme za utvrđivanje odgovornosti, kako se takve greške ne bi ponavljale.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.