Gojkovićeva isključila mikrofon Božoviću 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Skandalozno je to što je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković meni isključila mikrofon dok sam pokušavao da pitam ministra Stefanovića zbog čega sprovodi odluke Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića, dok je lideru SRS Vojislavu Šešelju dozvolila da nesmetanmo traži pomilovanje Zvezdana Jovanovića.

To je rekao je u Skupštini Srbije Balša Božović, zamenik  šefa poslaničke grupe Demokratske strank, ocenjujući da je stvar  politike to što  Gojkovićeva dozvolila Šešelju da postavi pitanje.

Božović je na početku sednice parlamenta uputio pitanje ministru unutrašnjih poslova zašto dozvoljava da ubica premijera Zorana Đinđića „kadrira u policiji“, na šta mu je predsednica Skupštine isključila mikrofon i rekla da mu „neće dozvoliti da vređa ministra“.  

I dok je zamenik šefa poslaničke grupe DS insistirao da mu  dopusti da završi pitanje i da kao član skupštinskog Odbora za kontrlu službi bezbednosti ima pravo na kontrolu MUP-a ,ali je Gojkovićeva ostala neumoljiva preporučujući mu da  se time bavi na Odboru ,a da je njen zadatak da brani dostojanstvo parlamenta

„Neću vam dozvoliti da vređate ministra unutrrašnjih poslova. Ovo što vi tvrdite su teške kvalifkacije“, zaključila je predsednica Skupštine Srbije.

Šešelj: Nikolić da pomiluje Zvezdana Jovanovića 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić do kraja mandata trebalo bi da napravi bar jedno dobro delo po kome će ga narod pamtiti i da izda akte o pomilovanju Zvezdana Jovanovića osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Svi ozbiljni pravnici , sve sudije , svi tužioci , svi advokati u Srbiji smatraju da je on osuđen na najtežu kaznu robije , bez ikakvog relevantnog dokaza”, rekao je danas Vojislav Šešelj , lider Srpske radikalne stranke na sednici parlamenta Srbije posvećenoj poslaničkim pitanjima.

Šešelj je zatražio i od predsednika  Nikolića  obaveštenje  zašto još nije pomilovao sve Srbe osuđene za ratne zločine, ako se zna da je kompletno tužilaštvo  za ratne zločine bilo u rukama  američćke ambasade ,da je dotadašnji tužilac Vukčević dobijao od Amerikanaca naloge. Njega, reklao je Šešelj , treba optužiti, a za to postoje dokazi, jer su ljudi osuđivano zahvaljujući  lažnim svedočenjima kao u slučaju Ovčara.

Lider radikala pozvao je Aleksandra Vučića da ga uhapsi, budužći da je na albanskoj televiziji rekao da nikada nije  zastupao ideologiju Velike Srbije i da će uhapsiti  svakoga  ko zagovara Veliku Srbiju .

„Samo da me uinapred obavesti o hapšenju da pripremim pidžamu i četkicu za zube “ , rekao je Šešelj , upitavši Maju Gojković da li je ona dok je bila sa radikalima  iskreno verovala u veliku Srbiju ili je i ona , kao i Vučiuć samo njega citirala

„Ako još verujete da zajedno idemo u zatvor . Vi ste već jednom iskazali ogromnu hrabrost  kada su me ustaše  hapsile  kod Batina, a vi trčali za maricom  sa legtimacijom međunarodne  advokateske organizacije  i na silu ušli u  „maricu u kojoj sam ja bio. Tada ste bili spremni da poginete za Veliku Srbiju , da li ste ostali pri tome“, upitao je Šešelj Gojkovićevu ,a Gojkovićeva mu je zahvalila  što se seća da je ona  uvek i na svakom mestu  bila advokat  koji poštuje sve propise profesije . Na insitiranje Šešelja da odgovori da li je za Veliku Srbiju i dalje, Goijkovićeva je rekla da će mu odgovoriti .“Dođite na kafu kada god hoćete . Možemo da porazgovaramo“, rekla je Gojkovićeva , ne uslišivši molbu Šešelja da ona odmah naruči kafu .

Radikali u Skupštini dele knjigu s govorima poslanika Martinovića

Inače, poslanici SRS danas su u Skupštinu Srbije doneli knjigu pod naslovom „Kako sam gazio Tomu i Vučića“ koja sadrži govore sadašnjeg šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, dok je bio poslanik SRS. Tu knjigu je odštampala SRS, a njeni poslanici su je delili svojim kolegama i novinarima.Knjiga sadrži stenograme izlaganja Martinovića govorio u parlametnu, a radikali tvrde da je sve to autentično i i da se može lako proveriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari