Goran Bogdanović poručio sa KiM: Ova vlast ne može ni da okreči ono što smo mi izgradili 1Foto: Miloš Đošić

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke, bivši ministar za KiM i kandidat za narodnog poslanika na listi ”Dobro jutro Srbijo” Goran Bogdanović poslao je sa Kosova i Metohije poruku građanima Srbije uoči predstojećih izbora i podsetio zbog čega je neprihvatljiv francusko-nemački plan.

”Obraćam vam se sa prostora KiM, gde sam rođen, gde sam odrastao i gde i dan danas živim. Kao kandidat za narodnog poslanika želim da vam upravo sa ovog mesta pošaljem jasnu poruku zbog čega je za nas apsolutno neprihvatljiv francusko-nemački plan. Mi smo protiv implementacije ovog plana, koji je Vučić, kao što svi znamo, već prihvatio. Taj plan je već, nažalost, počeo da se implementira ovde na Kosovu, počevši od registarskih tablica, pasoša do elektro-energetskog sektora. Međutim, ako glasate za našu listu siguran sam da ćemo svim silama i svim svojim znanjem i iskustvom sprečiti dalju implementaciju tog plana. Ne možemo dozvoliti da taj plan utiče na dalje bitisanje srpskog naroda na Kosovu.”, poručio je Bogdanović.

On je upozorio da je jedan od glavnih razloga zbog kog je ovaj plan neprihvatljiv to što njegova implementacija znači članstvo Kosova u UNESKO.

”Time bi sve naše svetinje i kulturno-istorijski sporazumi postali kosovska kulturna baština i to bi za naš narod bila još jedna velika frustracija i novi izvor tenzija na ovom prostoru.”, dodao je Bogdanović.

On je istakao da je obilazeći ovih dana KiM mogao da zaključi da je intenzivirano iseljavanje Srba.

”To je poražavajuće i ova vlast ništa ne preduzima da se spreči dalji egzodus Srba sa Kosova i Metohije, koji pod terorom Kurtija napuštaju ove prostore. Takođe, obilazio sam i prostore koje smo izgradili od 2008. do 2012. godine. Ova vlast se hvali kako su uradili mnogo na KiM. Međutim, verujte mi oni ne mogu okrečiti ono što smo mi izgradili za samo četiri godine. Izgradili smo više od osam obdaništva, tri sportske hale, tri balon sale, dve škole, tri doma zdravlja, rekonstruisali nekoliko škola i obdaništa, da ne govorim o izgrađenim kilometrima puteva i ulica i obnovi naših kulturno-istorijskih spomenika, crkava i manastira, koji su stradali u pogromnu 2004 itd. Obnovili smo i bogosloviju u koju su prvi bogoslovi počeli da idu u školu 2011. godine. Mi znamo šta treba uraditi i na koji način obezbediti bolji život Srba na KiM. Zato glasajte za listu ”Dobro jutro Srbijo” pod rednim brojem12”, poručio je Bogdanović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari