Goran Ješić: Ekipa oko Jankovića je poneta populizmom

Najvažnije je pokazati da Vučić ne može biti gradonačelnik Beograda
Poslanik Demokratske stranke govori za Danas o opoziciji i vlasti

Ostavite komentar


  1. Realna slika naše političke stvarnosti. Stalno se vrtimo u krug i čekamo nekakvog mesiju koji će da pokrene onih 50% potencijalnih glasača koji ne izlaze na izbore. Vučić je odlično naučio lekcije Tonija Blera da političke protivnike, opoziciju, treba da ogadiš građanstvu kroz satanizaciju stranaka i lidera u čemu im elektronski mediji izdašno pomažu. Tako satanizacija DS i Šuleta (kako posprdno nazivaju lidera DS) traje od dolaska na vlasti 2012, Radulovića i DJB, Sašu Jankovića, Jeremića i Dveri, onog trenutka kada su postali "opasni" igrači. Ostale, DSS, LDP, Čanka, Preletačevića ne diraju . Priupitajte se zašto. Za Beogradske izbore opozicija da potpiše nekakav dokument o međusobnom nenapadanju i svi na teren, pre svega u opštinama koje se nalaze na rubovima Beograda.

  2. Idemo redom, ne podržavam Pajtića ali njegovih 7% u pokrajini je više % nego DS-a u Srbiji i zato pitam Ješića po čemu je Šutanovac bolji od Pajtića? DS (Šutanovac) poziva Tadića (i kojekoga) na povratak, zar nije taj isti Tadić napravio najveću brljotinu sa DS potpisom (cmakanje sa Dačićem, učestvovanje u stvaranju ovog idiotskog ustava …). Zar nije najviše bivših DS "glavonja" poosnivalo razne nove "demokratske" partije? Koliko je bivših DS funkcionera i aktivista deo sadašnje vlasti (i SNS-a)? Ne treba Srbiji novi vođa već dobro organizovana grupa normalnih, poštenih ljudi (ima takvih još) koji će kada preuzmu rukovodeće funkcije posao raditi odgovorno, prema građanima a ne prema svom džepu (kao do sada). I g. Ješić je na početku svoje političke karijere bio poprilično (ekonomski) tanak a pogledajmo sada, dobro je naplatio svoj partijski angažman. Nekažem, pala je po koja mrvica i dole (za razliku od SNS-a koji ne propuštaju ništa, tu se slažem sa Ješićem). I tako u nedogled …

  3. Gdine Jesicu, godinama unazad pratim Vec rad. I pitam se. Zasto jedan pametan, elokventan i sposoban, izuzetno principijelan covek koji ima dobre organizatorske sposobnosti nije na celu DSa? Zasto je Vasa partija izglasala Sutanovca, a ne, gdina Lutovca ili gdju Vuckovic? Zasto VI vec godinama niste ni na jednoj znacajnijoj funkciji u DSu? Zato sto je Vasim, ne clanovima, a jos manje glasacima, vec FUNKCIONERIMA mnogo vaznije od Srbije MLEKO koje isisavaju ucescem u vlasti. IKAKVOJ!

  4. Kad doticni gospodin objasni vezu izmedju aflatoksina u mleku i luksuznog stana u luksuznoj cetvrti u Becu, tek onda ce moci da deli moralne lekcije drugima i da procenjuje da li je Jankovicev pokret populisticki ili bi bilo bolje da je osnovao pol.partiju valjda po uzoru na DS gde cim ostanes u manjini ti osnivas novu stranku.

  5. Iritiraš ljude. Da je DS stavio tačku na miloševićevske prirepke, ne bi ova banda sada igrala kolo po Srbiji kao da im je od oca ostala. Od dobrog niko nije pobegao, a vama je narod hteo da vidi leđa sa debelim razlogom jer niste hteli da vidite koferčiće isl.egzibicije pa sada kuknjava da ste bili bolji. Svako normalan bi posle 5.oktobra ogromnom broju ““zaslužnih““ stavio lisice, zaplenio imovinu (zna se kako stečenu) i zabranio im bavljenje politikom. DS se iscelivao s njima ““mir-mir-niko-nije-kriv““, a narod neka jede bunike. Bolje da si ćutao.

  6. Ti "šaptači" ne da šapću nego samo tako, sve ga upljuvaše od šaptanja… Hm, njemu uvek neki drugi krivi za svoje postupke.

  7. Ekipa oko Jankovića je umislila da vredi nešto, da je iznad svih. O narodu i ne razmišlja, on je samo sredstvo preko koga pokušavaju da dođu na vlast. Ne ide to tako, treba malo da se prizemne i shvate kako stvari stoje.

  8. Kod nas vlada misljenje da samo treba biti protiv nekog a da se ne mora znati razlog i opravdanje za tako nesto!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.