Goran Marković, Vesna Rakić Vodinelić, Dubravka Stojanović, Dejan Atanacković… dočekuju predstavnike opozicije

„Moramo“, SSP, Nova stranka, GDF, PSG… sutra potpisuju Sporazum za odgovornost

Ostavite komentar


  1. Drugarski pozdrav potpisnicima ovoga apela-sporazuma i iskrene zelje i podrska na dolazecim izborima

  2. ODGOVORNOST na srpskoj operetskoj političkoj sceni u poslednjih 130 godina je licemerno ignilorisana.
    Apel je dobar ali NESPROBODIV imajucu u vidu mentalitet vecinskog de la srpskog naroda.
    Srbi nemaju još izgradenu drustvenu svest da bi ovakav apel bio moguć, tj. sprovodiv u političkom životu

  3. Koliko su iskreni i pošteni u svojim namerama, vidi se i po tome što svaka stavka sadrži i vremensku odrednicu. Pohapsiće sve, ali iz aktuelne vlasti. Stopiraće sve loše po Srbiju, ali samo što je uradila aktuelna vlast. Šta ćemo sa onom vlašću pre 2012? Da nije bila bolja?! Bila je mnogo gora, ali sukob interesa im ne dozvoljava da hapse sami sebe. Koju reč bih i o potpisnicima, koji su uglavnom umetnici i pravnici. Umetnike volim, ali samo u filmu, seriji, kao i njihove slike, skulpture, pesme, knjige… Sa druge strane, njihov intelekt je krajnje upitan. Što se tiče pravnika, ni oni nisu bolji, a zemlja nam ovako izgleda jer su je oni vodili, oni pisali zakone… Zato ni jedan zakon nije jasan. To isto mislim i za ovu vlast. Zemlju treba da vode inženjeri, a pravnici i ekonomisti mogu da budu pomoćnici u tome.

  4. Moram da repliciram kolegi penzioneru samo u jednom delu , Treba uporno pokušavati da se svest probudi . Tu je velika odgovornost intelektualne elite

  5. Sjajan predlog i velika podrska. Nisam bas sigurna koliko je realan zahtev za apsolutnu nesaradnju sa svim pripadnicima aktuelne vlasti – mozda bi bilo korisno nekome omoguciti da okrene ledja SNSu. I bice jako interesantno ko ce se na kraju odazvati ovom pozivu.

  6. Mislim da je u pravu moj ispisnik , penzioner. Ništa od ovoga. Pod predpostavkom da dobiju izbore, dajem celu penziju da će posle mesec dana početi svađa oko fotelja. .

  7. Dobro kakvo je ovo pisanje kolektivisticko samoupravnih sporazuma (ona kratica SAS, znate…). Pa Berlinski zid je pao ima tri decenije. Nema vise agitovanja za clanove za Radnickog saveta…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.