Gordijev čvor sve čvršći: Može li se dijalog pomeriti s mrtve tačke?

Ostavite komentar


  1. Dok god profesionalne patriote pregovaraju u vezi Kosova – tu nema progresa ni za jotu. Kada je iko cuo da Vucic, u vezi bilo cega, vodi nekakvu diskusiju ili, ne daj boze, kriticki se osvrce u vezi nekog problema?
    Covek jedino poznaje unapred dostavljena pitanja i monolog uz vredjanje opozicije i to je to.
    Njemu su dogovori totalna apstrakcija, on to ne poznaje.
    Sa njim na celu pregovora mi sigurno gubimo.

  2. Dijalog se moze resiti uklanjanjem Vucica iz predstavljanja Srbije i bilo kakvih pregovora i spreciti ga da kontinuirano truje srpski narod njegovom ratno husackom politikom i zaglupljivanjem.

  3. Moze naravno, kako da ne. AV samo treba za sledeci put kad ide na razgovor da ponese vazelin!

  4. Naravno da može, potrebno je „samo“ da zapad primeni metriku koju primenjuje na Ukrajini. Tojest, da se vrate zaštiti teritorijalnog integriteta svih evropskih država, bez razlike. Tojest, da budu principijelni.

    Eto napr, da prepišu „Sporazume iz Minska“ i samo zamene „Ukrajina“ sa „Srbija“ i „Donbas“ sa „Kosovo“… Tako Kosovo dobija punu kulturnu i ekonomsku autonomiju unutar Srbije, a Srbija dobija pun suverenitet nad celom svojom teritorijom.

  5. Suma sumarum, zima ide, Putin zateze cvor u Ukrajini a Vucic na Kosovu. A kad vratimo film nazad nekih godinu i po baba Biserko na ovim stranicama najavi Srbiji iminentne kataklizmicke promene do neprepoznatljivosti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.