"Gospodine Milikiću, obećali ste i Vi i Aleksandar Vučić u prošloj izbornoj kampanji novu bolnicu u Boru do kraja 2022": Irena Živković o neispunjenim obećanjima 1Foto: Irena Živković

„Gospodine Milikiću, obećali ste i Vi i Aleksandar Vučić u prošloj izbornoj kampanji novu bolnicu u Boru do kraja 2022, a još uvek nigde ni temelja. Pretpostavljam da ste to stavili na listu pripremljenih obećanja i za izbore koji slede jer Vama i SNS – u nije nikakav problem da svakodnevno obećavate i izgovarate neistine, ali javnost mora da zna epilog vaših predizbornih bajki“, poručila je Irena Živković, predsednica Stranke slobode i pravde u Boru.

Prema njenim rečima, u Boru je zdravstvo u potpunosti urušeno, od trenutnih 103 lekara 35 sledeće godine odlazi u penziju.

„Specijaliste skoro i da nemamo, za svaku zahtevniju intervenciju moramo u veće gradove. Kada govorim o Boru, govorim o gradu za koji je Batut još 2019. godine upozorio da se hitno moraju sistemski sprovesti mere zbog ogromnog povećanja broja obolelih od nekog oblika maligniteta. Ne samo da vi to niste hteli da sprovedete, nego vi i na dalje nastavljate da urušavate borsko zdravstvo time što ste počeli da upućujete radnike javnog sektora na redovne sistematske preglede u privatne domove zdravlja“, ističe Irena Živković.

Dodaje da godinama pod blokadom, Dom zdravlja jedva opstaje, a vlast radnike gradske uprave ovih dana obaveštava da redovne sistematske preglede rade u privatnom sektoru, uz opravdanje kao i uvek „bila je najbolja ponuda na tenderu“.

„U cilju oporavka i razvoja zdravstvene zaštite u Boru neophodno je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja sačiniti realan kadrovski plan i zaposliti dovoljan i neophodan broj radnika, povratiti izgubljene firme koje sada obavljaju sistematske preglede svojih radnika u privatnom Domu zdravlja, obezbediti finansijsku održivost ustanove, unaprediti medicinsku opremu, renovirati Dom zdravlja, izgraditi novu bolnicu, obezbediti zdravstvenim radnicima dostojne plate i dati stimulacije lekarima“, objašnjava ona i dodaje:

„I to će se uraditi, čim na ovim izborima građani Bora i Srbije kažu da više u vaša lažna obećanja ne veruju“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari