“Gospodine Ničiću, umesto stadiona, bolje povedite računa da ne ugrozite zdravlje Zaječaraca”: Irena Živković o stanju jezera odakle se grad snabdeva pijaćom vodom 1Foto: printscreen Youzube SSP

“Jezero Grlište, koje predstavlja trajno rešenje vodosnabdevanja grada Zaječara, uraslo je u trave koje utiču na kvalitet vode i samim tim i na tehnološki tretman u fabrici za preradu vode „Kraljevica“, pa tako neočišćeno preti da ugrozi snabdevanje pijaćom vodom”, kaže Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković.

Prema njenim rečima, primarni razlog izgradnje ovog jezera jeste vodosnabdevanje, pa je zato još 1989, kada je izgrađeno, zabranjeno da na obalama postoje turistički objekti, a zabranjena je i upotreba čamaca.

“Kao potencijalna opasnost za kvalitet vode detektovana su čak i seoska naselja locirana u slivnom području sa nerešenim potpuno pitanjem odlaganja tečnog i čvrstog otpada. Gospodine Ničiću, umesto stadiona koji ničemu ne služi i Parka rimskih imperatora koji Vam je u planu, bolje povedite računa da neodgovornošću ne ugrozite zdravlje Zaječaraca”, kaže ona.

Dodaje da je Grliško jezero nekada ostavljalo svojom čistoćom i prozirnošću bez daha sve posetioce, a predstavljalo je i raj za ribolovce koje danas retko možete tamo videti.

“Pokažite mrvu odgovornosti i Vi i JKP Vodovod, u čijoj je nadležnošću stanje ovog jezera, jer je trenutno stanje stvarna sramota, ali i potencijalna opasnost”, zaključila je Irena Živković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari