Građani će biti ti koji će opoziciji postaviti uslove: Sagovornici Danasa o tome da li je moguće i šta ometa jedinstvo opozicije?

Ostavite komentar


  1. Čini mi se da je ova i ovakva „opozicija“ izgubila kredibilitet. Po ko zna koji put ne mogu da se dogovore ni oko čega, a što je najgore, pred prošle izbore oni se svadjaju oko pozicija kao da su već osvojili vlast! A šta da se kaže za veliku opozicionarku Milicu?! Pa mi ne možemo da pretpostavimo koliko „Milica“ ima u opozicionim redovima koji bi jedva dočekali da im vodja ponudi neki dil!

  2. Ko se seca JNA – to je ona organizacija koju smo hranili da bi nas u slucaju rata branila, a kada je dosao rat morali smo i da je hranimo i da je branimo !!!
    Evtako i ova “oppzicija”, jednom recju slepci.

  3. Nije sigurno da današnje generacije ljudi u najboljim godinama, su svesne ili imaju prava saznanja o zlim nesposobnim ljudima, nepovratno izgubljenih 80.tih i 90.tih koje su koje su jedini uzrok jezivih u svakom smislu retrogradnih procesa za Srbe jadnu državu Srbiju, silovanu, poniženu, opljačkanu.Vodje, lažne mesije,špijuni, spodobe, lupeži koje se iskeženo ljigavo cere jadnom narodu sa većine opljačkanih medija su nerazrešiva enigma za današnju opoziciju.NE ZA NIŠLIJE I PRAVU INTELEKTUALNU ELITU.

  4. Drugarice i drugovi, dame i gospodo, braćo i sestre, uzrok ama baš svih naših ljudskih problema je SEBIČNOST.

    A osnova sebičnosti je (ničim potkrepljeno) verovanje su sopstveno samostalno i nezavisno postojanje.

    Nemojte pogrešno da me razumete: postojimo mi, ali ne na način na koji se to nama priviđa. Znate onu Dekartovu „Mislim, dakle jesam“? Pogrešna mu je ta! Ispravno je „Mislim da jesam“; ili „nisam ništa drugo nego misli koje se talasaju u telu“.

  5. Koju spremnost za jedinstvo? Treba da dobiju po nosu za propustenu sansu.

  6. Koja „opozicija“?
    Sami ste pucali u svoju nogu, u obe noge, i nas bacili u još gori bedak od onog u kom smo bili. Potcenili ste glasače i kazna je tu, boleće i vas i nas ali nema nazad. Pominjete litijum i Rio Tinto a onog Savu što poziva na proteste samo što ne udavite u kapi vode? I dalje vam je najbitnije da se unutar „opozicije“ izborite za vođstvo umesto da se okupite oko višeg cilja i borite protiv pravog protivnika, kao što ste nam obećavali pred izbore pa izdali? Pa kad se vi oslobodite sujete i takvih „milica“ kojima je važnije da se zovu „lider stranke“ i sednu u neku fotelju onda dođite i nas da oslobađate. Do tada vam ne verujem da ste u stanju da bilo šta korisno uradite i za nas, osim pojedinci samo za sebe. Što ne znači da sa „prljavom vodom iz korita treba baciti i dete“.
    Ova kritika se odnosi na celu opoziciju u kojoj i dalje vidim nekoliko časnih izuzetaka. Nadam se da ne grešim što mislim da je Srđan Milivojević jedan od njih. Nije kasno da se opametite ali dolazi vreme da to i vidimo na delu. Kredit ste potrošili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.