Građani gledaju prazne klupe i zavide, parlamentarci se žale

Koje sve privilegije uživaju poslanici Narodne skupštine Srbije

Ostavite komentar


  1. Za cirkus, u sta se saziv skupstine ptetvorio, trebali bi poslanicima naplacivati ulaz u skupstinu i duplirati restoranske cene. Siguran sam da se ni onda niko ne bi odrekao mandata.

    1. Trebalo im bi uvesti penale na sporost u radu i kazne za donosenje nedovoljno promisljenih zakona koji kao takvi nisu u interesu gradjana

    2. Pogotovo deformisani Seselj, koji od svog stomaka i dugackog jezika jedva ceka da zauzme prvi red u parlamentu.

    3. Poslanici srpskog parlamenta kukaju u glas,a u stvari nisu iskreni da kazu da im je mnogo bolje nego velikoj vecini naroda u Srbiji!Imaju oni pravo da se pravdaju,zale i kukaju…ali ne mogu da nas uvere da je to tako zato sto im nista ne verujemo!Oni su tamo i cekaju priliku da se naplate,prodaju i ostvare sebi korist time sto su poslanici i clanovi partija tj najboljih srpskih preduzeca!Koliko njih sedi tamo i po vise mandata a nikada rec nisu rekli za govornicom…mnogo!Posebno oni koji podrzavaju vlast!I zato ne pkacite na tudjem grobu gospodo poslanici…oko svega se ne slazate,pljujete,bijete…ali o vasem licnom interesu svi ste kao jedan…vas 250 kao jaje jajetu…zato TISINA TAMO!

  2. Kako onog jednog sto je konobar, onog drugog sto je kondukter itd. nije sramota da kukaju na poslanicke privilegije. Gde im je obraz da za zamajavanje ovog naroda zive kao bubrezi u loju. Da licimo na drzavu, smanjili bi broj poslanika na npr 75, a Sormaz neka ide i konobarise po Smederevu ili odakle je vec dosao.

    1. U stvari, najbolje je da nemamo skupštinu. Sve odluke donosi jedan čovek. A građani Srbije ogromnom većinom glasaju za tog čoveka i njegovu partiju. Pohrluće i 26. aprila da daju svoj glas za zlatno doba. Posle će da kukaju, ali ko te pita. I posle Tita imamo Tita.

    1. Pa to je i problem. Ko je sposoban on i da ostavku i ode da radi nesto isplativije. U skupstini na kraju ostanu samo nesposobnjakovici kojima je 100 000 din puna kapa.

      A vi pametujte…

  3. Funkcija poslanika je degradirana, na nju se biraju stranački poslušnici koji na mig glasaju, čitaju pismene sastave i ne dolaze na zasedanja.
    Rešenje: Promeniti izborni zakon. Svaka opština bira svog poslanika koji zastupa intetese građana koji ga biraju , a ne stranačke beogradske elite! Danas u parlamentu imamo 2/3 poslanika iz Beograda! Preko 100 Opština nema svoje poslanike!
    Poslanik koji ne dolazi redovno na zasedanja ostaje bez svog poslaničkog mesta!
    U skupštinskoj sali onemogućiti signal mobilne telefonije! Svaku dan gledamo poslanike kako telefoniraju i mašu svojim sagovornicima! Za takve poslanike, koji rade i zastupaju interese građana, a ne stranaka, nebi bio problem da se povećaju plate.

  4. Nasa skupstina je najblaze receno gomila tipova koji nemaju meru ni u cemu!

  5. UPUĆENO AUTORKI TEKSTA
    Nadam se da će pročitati, tiče se dela u kojem kaže da nosioci diplomatskog pasoša ne moraju da apliciraju za većinu EU zemalja, osim V. Britanije.
    Ne postoje vize za boravak do tri meseca u Šengen zoni (V. Britanija nije u Šengenu). Sramota je da novinarka ovo ne zna, već lupeta o vizama za EU. To da ne postoje nije od juče. Nakon toga, nijednu drugu stvar u tekstu ne mogu shvatiti ozbiljno jer je očigledno da je autorka površna i da ne ulazi u tematiku o kojoj piše, niti proverava navode koje iznosi. Sramota.

  6. Podržavam opoziciju! Ali, bilo bi časno da ne primaju platu. Treba li da objašnjavam zašto?

  7. Za prazne klupe ja bih uveo prazne „koverte“. Zamislite da kažem poslodavcu: “ Ja bojkotujem ovu firmu, neću da dolazim na posao „. Verovatno bi mi isplaćivao platu za nedolazak.

  8. Sto ne idu da rade poljoprivredu, svaki dan u novinama neki tekst kako ako posadite ovo ili ono mozete da zaradite hiljade evrica pa eto neka skinu odela i kravate pa da sade i rade i zarade…

  9. Strasno, drsko, cinicno, ponizavajuce za sve gradjane koji ovo debelo placaju ! Mislimda sve ovo mora da se zavrsi, da pokusamo da glasamo sasvim drugacije nego do sada ! Ovakav Parlament nam ne treba !

Ostavite komentar


Politika

"Most na Ibru neće biti otvoren, akteri napada u Banjskoj će morati da odgovaraju": Šta poseta NATO zvaničnika donosi Beogradu i Prištini? 8

„Most na Ibru neće biti otvoren, akteri napada u Banjskoj će morati da odgovaraju“: Šta poseta NATO zvaničnika donosi Beogradu i Prištini?

Prilikom posete Beogradu i Prištini, pomoćnik generalnog sekretara NATO, Boris Ruge je predsednika Srbije podsetio na obavezu procesuiranja odgovornih za napad u Banjskoj, dok je predsednici Kosova naglasio da je potrebno uzdržati se od jednostranih poteza poput potencijalnog otvaranja mosta na Ibru. Dok isticanje Banjske predstavlja ponavljanje postojećih zahteva Zapada, zbog stava NATO prema Prištini most na Ibru najverovatnije neće biti otvoren, smatra Miloš Pavković iz Centra za evropske politike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.