Građani iznad interesa partija 1

Pre par dana Vlada Srbije raspustila je Skupštinu grada Zaječara i imenovala članove Privremenog organa, koji će rukovoditi gradom do konstituisanja nove gradske vlasti.

Uvođenju privremenih mera prethodila je ostavka gradonačelnika Zaječara, Velimira Ognjenovića u drugoj polovini januara. Kada će biti lokalni izbori u Zaječaru za sada nije poznato, a očekuje se da će birači jedinog grada u istočnoj Srbiji odbornike gradske Skupštine birati uporedo sa predsednikom Srbije.

Mada izbori nisu raspisani, to političke partije i stranke ne sputava u dogovorima i već je izvesno da su dogovor o saradnji postigle Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka, što je na zajedničkoj konferenciji za novinare pred zgradom Skupštine grada Zaječara potvrdio dr Nenad Ristović, predsednik GO LDP-a Zaječar.

– Napravljen je dogovor da grad i građani budu postavljeni ispred svih stranačkih i bilo kojih drugih interesa. Postigli smo dogovor da zaustavimo propadanje grada, da na predstojećim izborima izađemo zajedno i pobedimo. U ovom trenutku dogovor je nešto najbitnije, što nam daje za pravo i obavezu da moramo pozvati sve pojedince, grupe građana, pokrete, političke partije i stranke, a sa time da stavimo sve stranačke i bilo koje interese u drugi plan, i da pokažemo da možemo voditi ovaj grad. Naša ruka je ispružena prema svima koji žele da naš grad bude ponovo mesto gde stanuje život, kazao je dr Nenad Ristović.

Ističući da samo udruženi mogu da naprave jednu listu koja garantuje pobedu i promene u Zaječaru, Ristović je rekao da dogovor sa SNS i Pokretom za Krajinu nekadašnjeg zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića, nije moguć ni pre ni nakon izbora.

– Mi nakon izbora nećemo praviti koaliciju, jer ćemo praviti vlast koja će doneti promene ovom gradu, izjavio je predsednik GO LDP-a Zaječar, dodajući da je još uvek rano govoriti o tome ko će biti kandidat ove koalicije za gradonačelnika i da će nosilac liste biti određen kada koalicioni sporazum bude potpisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari