Građani Valjeva okreću leđa SNS: Mirko Jović očekuje da će POKS na lokalnim izborima ostvariti dvocifren rezultat 1Privatna arhiva

„Pokret obnove kraljevine Srbije u petak počinje pripreme za redovne lokalne izbore u Valjevu koji su planirani za april-maj naredne godine. Postoje realne šanse da Valjevo bude prvi grad u kome će POKS ostvariti dvocifren izborni rezultat. U vrlo jakoj konkurenciji to neće biti ni malo lako, ali sam optimista, jer je očigledno da građani u Valjevu okreću leđa SNS-u“, kaže za Danas Mirko Jović, zamenik predsednika IO POKS i koordinator Kolubarskog okruga.

Jović kaže da vladajuću SNS napuštaju odbornici, a sva ispitivanja javnog mnenja pokazuju da u Valjevu i Čačku SNS ima najlošije procente od svih gradova i opština u Srbiji.

“ Taj pad je započeo pre nešto više od godinu dana na predsedničkim i republičkim izborima 2022. Socijalisti su u opoziciji i sada se pripremaju za predizbornu koaliciju sa SNS, verovatno kroz novi pokret koji se dugo najavljuje i u kome će SPS imati vodeću ulogu u Valjevu“, objašnjava sagovornik Danasa.

POKS je, kako kaže, već parlamentarna stranka u Skupštini Valjeva i beleži konstantan rast članstva, simpatizera i glasača.

„Uz sve to evidentan je i napredak u organizacionom i kadrovskom smislu.Početkom ove godine formirali smo novi Gradski odbor koji je uglavnom sastavljen od mladih ljudi. Uz jedan broj starijih, koji vode Savete. Kao koordinator Kolubarskog okruga, a na osnovu višemesečnog redovnog rada, praćenja i usmeravanja Gradskog odbora, siguran sam da je POKS u Valjevu spreman da samostalno i uspešno sprovede izbornu kampanju i ostvari dobar rezultat u aprilu sledeće godine. Međutim, mi imamo i odličnu saradnju sa Novom Demokratskom strankom Srbije Miloša Jovanovića, koja u Kolubarskom okrugu vrlo uspešno funkcioniše pune dve godine. To je potvrđeno odličnim rezultatima u Mionici i kasnije kroz predsedničke i republičke izbore“, kaže Jović.

Dodaje da ta saradnja nikada nije prekidana i svakodnevno je unapređivana.Veruje da će ta saradnja biti nastavljena i na lokalnim izborima u Valjevu.

„O tome će se razgovarati kako na nivou centrala tako i na nivou gradskih odbora. Naš gradski odbor je pristupio sporazumu kompletne valjevske opozicije o nenapadanju, zajedničkoj kontroli izbora, solidarnosti u slučaju da neko bude grubo napadnut od vlasti. Bilo je i ideja o zajedničkoj listi kompletne opozicije. Mi smo se kao i mnogi drugi opredelili za predizborne koalicije programski srodnih stranaka. Na osnovu toga moguće je i širenje sigurne koalicije POKS-NDSS, ali o tome će biti govora od septembra kada se završe godišnji odmori“, objašnjava zamenik predsednika IO POKS-a.

Jović ističe da su građani spremni za promene. Bitno je da i opozicione stranke budu isto tako spremne kako bi artikulisale i organizovale te nezadovoljne građane u pobednički politički sistem.

„Demonstracije i šetnje nisu dovoljne, iako se u Valjevu redovno održavaju već deseti put. Stranke su sada dužne da naprave organizaciju i ponude izbornu tehnologiju i kadrove koji mogu da pariraju vladajućim strankama na izborima sledeće godine“, poručuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari