Građanski blok 381: Pisma Vućića – dokaz totalitarne države

Ostavite komentar


  1. Umesto sto opozicija odgovara na Vucicevo pismo, bolje bi joj bilo da i ona napise iskreno pismo penzionerima, imala bi vise koristi od toga.

    1. Kako da pošalje kad nema adrese i druge podatke? Te stvari, ako niste primetili, kontroliše sns. Osim toga, šta da napiše opozicija penzionerima? Da ih je sns pljačkao 4 godine bez posledica?

  2. U srbiji ima 1.720.000 penzionera * 23 din. poštarina = 40.000.000,00 dinara (bez troškova štampanja agitpropovskog pamfleta). Za te pare mogla su da budu napravljena dva manja obdaništa…

  3. Lopovska mašinerija ΛV četiri godine uspešno je otimala (pljačkala) penzije, a sada ne zna kako je povеćala penzije do nivoa “veće no ikada”? Sada je došlo vreme da se neizmerno zahvali penzionerima što su izvukli brdovitom Balkanu, a sebe samoinicijativno, bez ičije pomoći(?) došli u zonu bede, jadi i gladi. Otete penzije su vraćene na nivo oktobra 2014. i povećane za 7,33%, a troškovi života narasli iznad 25%, a od decembra 2017. godine do danas bez povećanja, a samo su zaboravili da otmu penzije. Još zlo da bude veće, proklamovano povećanje penzije u 2018. je zaboravljeno, sada idu na povećanje od 5% u novembru i decembra, ukoliko ne zaborave šta su obećali, i fašistički dele penzionere na “bedne” i još “bednije”. Pismo zahvalnosti treba vratiti zahvaljivaču i to upišano, posrano ili obrisati guzu u toaletu.

  4. Zašto Građanski blok 381 ne govori o razlogu kako oni kažu zakidanja penzija? Taj razlog se upire prstom na mnoge krivce koji su sad u tom Građanskom bloku 381 koji su tada bili na vlasti. Džabe svaljuju krivicu na Vučića, narod tačno zna ko je krivac za propast države.

    1. Narod ne zna da je pre dolaska sns režima sirova nafta na svetskom tržištu bila mnogo skuplja nego sada, a ipak su naftni derivati (benzin i dr.) ovde bili mnogo jeftiniji. Zašto? Zato što je država (sada je to sns) tada mnogo manje uzimala.
      A sada? Otimaš od penzionera, od svakog litra prodatog benzina i sl. otmeš više od pola i – napuniš budžet. Ne samo to – posle se još i hvališ kako si sposoban.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.