Građanski front pozvao na protest protiv izgradnje mini hidroelektrana, 21. septembra u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Kako li su tek glupi oni Slovenci [to imaju 400 mini hidrocentrala ili :esi koji imaju duplo vi[e
    jer nemaju Gra]anski front

    1. Voda je neprocenjivo bogatstvo. To bi znao i cenio kada bi zavisio od izvora i bunara koji bi presušili zbog mini elektrane.

      1. Uuuu… Ala to je objasnjenje.
        Mini hidro elektrane see grade u gornjim tokovima planinskih reka i ne prolaze kroz nicija imanja. Pored toga cevi u duzini od najvise 300-500 metara idu paralelno sa rekom (a ne da se recice i potoci sabijaju u cevi) i koristi iskljucivo visak vode, kao i nesmetani put riba u mrestiliste. Sa vlasnicims MNE se moze dogovoriti i dodatno porubljavanje. Osim toga ta voda iz cevi je cista i obogacena kiseonikom pa see moze koristiti za pice, ribnjake pastrmki kao i mini pivare i flasiranje pijace vode i fabrike sokova i time nadomestiti stvarnost da za minihidroelektrane ne treba puno radnika (3-5) osim svaega navedenog u zavisnosti koliko struje proizvedene u MNHE toliko smo u OBAVEZI da uvezemo ekoloske elektricne energije. Uostalom da li Vas je neko pitao i platio sto je raselio sela, cak i gradove za povrsinske kopove termoelektrana. Na mom KiM su cak etnicki ocistili grad Obilic sa preko 30.000 Srba. Za hidroelektranu u Kuksu (Albanija) raseljeno je oko 25.000 Stba iz Doline Belog Drima kao i oko 30.000 Srba iz Ibarskog Kolasina za izgradnju HE na Jezeru Gazivode.

      2. A opet ti pišeš komentar na računaru koji zavisi od struje koja je proizvedena uništavanjem obradivih površina sela gradova crkava istorjskih nalazišta.
        Kod mene se to u kraju zove licemerje
        Svake godine poplave zbog neregulisanih potoka rečica a kad hoćeš da im regulišeš oni neće
        Ne jedu hidrocentrale vodu niti nestaje

    2. Sram te bilo. Poseti jednom Staru planinu da vidis sta zele da uniste. Vucic i njegova bagra su najvece zlo koje je ikada snaslo Srbiju.

    1. A što vi „ivanjičani“ ne odbraniste Moravicu nego oteste starosedeocima zemlju u Bedinoj Varoši i napraviste ŠPIK koji ste prodali italijanima
      I umesto da Ivanjica ima najmlađeg starešinu manastra Hilandar igumana Metodija on se rodio u Čačku jer ste ga vi Ivanjičani izbacili iz kuće i imanja na kome su mu pretci živeli vekovima

  2. Mislim da nasi strucnjaci mogu da naprave (vetrenjace) ili kako se zovu, i to mini, koji bi se posravljali u planinskuim mestima gde ima dosta vetra, nepoznajem ovu oblast ali mislim da je to izvodljivo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.