Građanski pokret "Bravo" iz Novog Sada došao u posed torbe u kojoj se nalaze paralelni birački spiskovi 1Foto: GP Bravo

Građanski pokret Bravo iz Novog Sada, koji je deo koalicije Ujedinjeni za slobodan Novi Sad danas je došao u posed torbe u kojoj se nalaze paralelni birački spiskovi, pozivi za glasanje, kapilarni glasovi i još materijala vezanog za lokalne izbore.

Kako su iz pokreta Bravo naveli, njihov član Miran Pogačar je na Fejsbuku primetio da je jedna žena postavila sliku sa ovim materijalom i torbom.

On ju je nakon toga kontaktirao i pitao da li bi im ustupila materijal. Žena je pristala da im ustupi torbu.

Građanski pokret "Bravo" iz Novog Sada došao u posed torbe u kojoj se nalaze paralelni birački spiskovi 2
Foto: GP Bravo

Marija Srdić, članica ovog pokreta, za Danas kaže da se u torbi nalazi paralelni birački spisak za celo biračko mesto broj 163 na Limanu.

„U torbi koju smo dobili nalaze se paralelni birački spisak sa izbornog mesta 163 sa identifikacionim brojem iz biračkog spiska. Spiskovi sadrže ime i prezime, kućni broj, sprat, broj stana. Sve je potpuno isto kao u biračkom spisku s tim da je dodata rubrika za lične podatke kao što su brojevi telefona i jedna rubrika pod nazivom „status“. U toj rubrici je upisivano ko je za SNS, ko je neodlučan i ko je izričito protiv SNS-a, gde je brojem 1 označeno da neko podržava SNS, brojem 2 su obeleženi neodlučni, a brojem 3 oni koji su protiv. U torbi se nalazilo oko stotinu poziva za glasanje, spiskovi poklona, kapilarni i sigurni glasovi“, kaže Marija Srdić.

Građanski pokret "Bravo" iz Novog Sada došao u posed torbe u kojoj se nalaze paralelni birački spiskovi 3
Foto: GP Bravo

Ona navodi da je torba verovatno izgubljena i da je tako došla u posed građanke Novog Sada jer se u torbi nalaze i lične stvari vlasnika torbe.

„Jasno je da se radi o kompromitujućem materijalu koji svaki SNS aktivista koristi kako bi se vršio izborni inžinjerin i kako bi se vršili pritisci na birače. Sada možemo osnovano da sumnjamo da su ljudi koji su bežali sa sajma na izborni dan u kutijama upravo nosili ovakav kompromitujući materijal, a ne obične stranačke dokumente kako je to Miloš Vučević naveo“, objašnjava Marija Srdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari