Građanski pokret Sandžaka: SDP i SPP Vučiću služe kao paravan 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović ocenio je danas da imenovanje bošnjačkih političara za ministre u Vladi Srbije treba da posluži samo kao alibi za buduće poteze predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na konferenciji za novinare ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) već godinama udaljava Srbiju od Evropske Unije, „a nema nameru ni da da ulaže u razvoj Sandžaka“.

Premijer Miloš Vučević imenovao je Huseina Memića iz Sandžačke demokratske partije (SDP) i Usamea Zukorlića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za ministre u svojoj vladi.

„Jedna od najvećih aktivnosti Vlade je osporavanje Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), a vi (bošnjački ministri) hrlite u tu vladu“, rekao je Zećirović.

On je rekao da je zadatak koalicinih partnera SNS, od lokala do Skupštine Srbije (SDP i SPP), da „kao papagaji ponavljaju kako se nikad više nije ulagalo u Sandžak, iako svi mi znamo da se ovde ulaže tek kad se baš mora“.

Zećirović, koji je i jedini odbornik te grupe građana u Skupštini Novog Pazara, izjavio je da su investicije koje se u lokalu predstavljaju kao kapitalne, zapravo samo tekuće održavanje u koje se decenijama nije ulagalo.

On je kao primere naveo rekonstrukciju puta Novi Pazar-Raška i jedne osnovne škole u tom gradu.

„Budimo iskreni, jedina prava investicija je ona na izgradnji nove Opšte bolnice u Novom Pazaru“, rekao je Zećirović.

Na pitanje o eventualnom učešću na lokalnim izborima 2. juna u Sjenici i Tutinu, on je rekao da na njima neće učestvovati.

„Prepustićemo SDP-u i SPP-u da sami iznesu i taj izborni ciklus, ali ćemo podržati svakoga za koga ustanovimo da se bori za život dostojan čoveka u tim opštinama“, naveo je Zećirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari