Više od 400 radnika lebanskog Jedinstva došlo je juče oko 10 sati pred zgradu Skupštine opštine, gnevno protestujući protiv odluke Vlade Srbije o uvođenju privremenih mera u ovo preduzeće. Nekoliko desetina najagresivnijih radnika ušlo je u skupštinsku zgradu tražeći gradonačelnika Gojka Marjanovića da se s njim fizički obračunaju.

Više od 400 radnika lebanskog Jedinstva došlo je juče oko 10 sati pred zgradu Skupštine opštine, gnevno protestujući protiv odluke Vlade Srbije o uvođenju privremenih mera u ovo preduzeće. Nekoliko desetina najagresivnijih radnika ušlo je u skupštinsku zgradu tražeći gradonačelnika Gojka Marjanovića da se s njim fizički obračunaju. Marjanović je, međutim, bio službeno odsutan, pa su radnici naleteli na potpredsednika Skupštine opštine Tomislava Nikolića, jednog od članova Privremenog organa koji je imenovala Vlada Srbije. Kako nezvanično saznajemo, Nikolić nije napadnut i sve se završilo pretnjama.
– Ovim demonstracijama pokazali smo kako će proći nezvani gosti u Jedinstvu – rekao je izveštaču Danasa jedan od učesnika demonstracija. Većinski tabor smenjenog direktora Radoslava Radojičića smatra da samo javnim protestima može da sačuva samostalnost preduzeća. Druga strana, pak, osuđuje njihovo ponašanje i, kako je za Danas rekao Stevan Jović, odbornik JUL u SO – popustljivost lebanske policije koja je takođe podeljena u dva tabora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari